Tudnivalók a Yorkshire Terrier kutyusokról?
Nagyon porgos kutyak, tudnak nagyszajuak is lenni, ha nem foglalkozik vele eleget a gazdaja. Keves yorkit lattam meg, akiket nem csini kis diszkutyanak tartottak es tobbet lattak a vilagbol a tomb koruli 20 perces setanal.
Tanulekonyak, de makacsak is, igenylik a tanitast, a mozgast, a kutyas tarsasagot. Tipikus terrierek.
Nagyon pörgős, szerintem napelemmel működnek. Terrier, szóval akaratos és baromi nagy a mozgásigénye. 5 perc pihenés után megint képes órákig labdázni.
Nem beteges, ha jó tenyésztőt választasz. A családban van yorkie, 130.000 forint volt törzskönyvvel, szerződéssel, szűréssel, ivartalanítási kötelezettséggel. Elmentünk megnézni a szülőket, a tenyésztővel pedig a mai napig tartjuk a kapcsolatot. 6 éves a kutya, a kötelező oltásokon kívül sosem látja orvos, teljesen egészséges.
Szerintem inkább fogadj örökbe egy fiatal felnőtt kistestű kutyát menhelyről, vagy sintértelepről.
Jobban jársz vele Te is meg a kutya is.
Nekem biewer yorkim van. Pörgős, tanulékony, sulizok is vele, simán veszi az akadályokat.
Viszont hamar a fejedre nőhet, ha - mint minden kutyánál - nem bánsz vele következetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!