Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nemsokára megyünk nyaralni, a...

Nemsokára megyünk nyaralni, a barátom, a ktuyusom és én. Ha boltba megyünk, hogyan vigyük be? Vagy kössük ki a bolt előtt? Ha ki kell kötni akkor hogyan szoktassam hozzá?

Figyelt kérdés
9 hónapos keverék kan.
2010. júl. 27. 22:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ketten mentek egyikőtök be megy a boltba, másik kint marad a kutyával .

A kikötést nem tartom jó ötletnek, több okból is, baj lehet belőle. Megtámadhatja egy másik kutya, oda szaladhatnak gyerekek, és elkezdik nyúzni, vagy megijed valamitől és oda kap egy vásárlónak, véletlenül elszabadul de loptak is el már kikötött kutyát.

Szóval nem ajánlom, nem tartom biztonságosnak.

2010. júl. 28. 09:40
 22/25 anonim ***** válasza:
23%

Én simán kint hagyom a bolt előtt a kutyám, alapvetően ott maradva ha csak azt mondanám, hogy feküdj, és maradj, csak olyan fajta, hogy a járó-kelőket valószínűleg nyugtalanítaná, hogy póráz nélkül gazdi nélkül van ott. Mondjuk épp emiatt őt nyilván nem lopnák el, mert nem nyúlnának hozzá, ha nem vagyok ott. Szóval a póráz nálunk csak dísz, az emberek megnyugtatására. Egyébként meg nem tudom mivel mentem, de ha hosszabb időre megyek valahova (nagy bevásárlás) akkor résnyire lehúzott ablakokkal a kocsiban hagyom..

Persze mindkettő csak akkor működik, ha a kutya szoktatva van ehhez, elsőre idegenkörnyezetben nem kísérleteznék.

2010. júl. 28. 10:24
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

élelmiszerboltba szigoruan tilos kutyát (kivéve a vakvezető) bevinni

szerintem is az a jó megoldás, hogy valaki kint marad vele a bolt elött ... én biztos nem hagynám egyedül kikötve

2010. júl. 28. 11:34
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
mi mindig úgy szoktuk, hogy egyikünk bemegy a boltba, másik meg kint marad a kutyával. Múzeumokat is így szoktunk nézni például :)
2010. júl. 28. 12:23
 25/25 anonim ***** válasza:

Szia! Látom megkaptad az ész osztást :-)

Próbálok hasznosat írni:

Ne kösd ki semmiképpen a kutyádat, a bolt elé főleg idegen helyen, valamelyikőtök maradjon kint vele, vigyázni rá, mert sajnos tényleg vannak olyan emberek akik ok nélkül belerúgnak, bántják...stb. Attól talán nem kell tartani hogy ellopják (bár ez is elképzelhető) mert nem fajtatiszta.

Mivel nagyobb termetű a kutya kevés esély van rá hogy beengedik (kézbe, táskába láttam már kiskutyát a boltba)de ő nagy ahhoz.

A szálláson semmiképpen nem hagynám,(és nem zárnám ketrecbe sem) főleg azért mert idegen hely neki, megijed, lehet ugatna szétrágna valamit stb.(otthon más a helyzet)

Nyilván egyszerűbb kutya nélkül nyaralni, de ha viszed magaddal akkor foglalkozz vele és vigyázz rá, sose tudhatod azon a környéken milyen emberek élnek...stb

Remélem segítettem kicsit. Jó nyaralást :-)

2010. júl. 29. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!