Dobermannt vagy német juhászt vennél?
németjuhász,csak nem olyan nagyon csapott farút mert könnyen diszpláziás lehet az olyan kutya.
nekem most is van egy,meg most lett egy kau-m is :D
17/L
Dobermann! Legjobb fajta a világon(szerintem) Minden vágyam egy dobermann. Nj, nem kellene(mármint ha adnának egy egészséges kölyköt, akkor nem donám ki, de inkább dobi) Unalmas az NJ itt ahol lakom, minden 3. háznál az van.
A németjuhász és a dobermann is nagyon szupi kutya.
Németjuhász :
Előnyök: könnyen tanul,nem fázik télen,jó őrző-védő tulajdonságokkal rendelkező fajta.
Hátrányok: Többet kell gondozni a szőrét,ellentétben a dobermann-al.
Dobermann:
Előnyök: Okos,értelmes,könnyen tanul,könnyű ápolni a szőrét,a legjobb őrző-védő.
Hátrányok: Nagyon fázós tipus,ha olyan nevelésben részesül hogy nemtudja ki a falkavezér akkor megtudja őríteni az embert az állandó jellegű ugatással (de jó nevelés és állandó szocializáció mellett lehet javítani a jellemén).
Nekem is van egy Német Juhászom.Nagyon szeretem nagyon okos.Nem véletlenül terjed ez a hír e fajtáról.
Dobi rajongó is vagyok.De sajnos,a Német Juhásszal ellentétben,az ő híre rossz.Mindenki veszélyesnek tartja,pedig nem az!Minden a neveléstől függ!Egy tacskó is lehet veszélyes,de mégegyszer hangsúlyoznám,a nevelést,és hogy mikhez/kikhez van szokva.
Szívesen vennék magamnak társul egy Dobermannt.Ami tény az tény,a Dobermannt fel lehet ismerni,de ha egy N.J.-t szaporítótól veszünk,könnyen lehet,hogy keverék kiskutyát viszünk haza.És a N.Juhász nem túltenyésztett!Ebbe a kategóriába inkább a Bulldog tartozik.
Üdv.:Mária
Második vagyok. Kösz a lepontozást, már az is baj, hogy elmondtam a véleményemet? :O:S:D
A nj télleg túl van tenyésztve, sok a szaporított, ideggyenge kutya, ráadásul tele van velük minden. Én pl. már nagyon unom, hogy minden második portán egy nj fogad visítva xD mert egy csomónak olyan a hangja, mint egy csivavának. Ettől függetlenül én nem utállom a fajtát, csak nem vennék, mert mint mondtam rosszak a tapasztalataim, meg a dobi jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!