Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ötletek gyógyszer beadásához?...

Ötletek gyógyszer beadásához? Nagyon megköszönném!

Figyelt kérdés
13 éves kutyámnak eddig egyetlen módon sikerült beadni a féregt. tablettát, csirke bőrébe csomagolva. De most 10 napig antibiotikumot kell szednie, félek hogy pár alkalom után rájön a turpisságra, ezért kellene még pár ötlet ami nektek bevált. Lenyomni egyáltalán nem lehet neki, az orvosnál is 3-an fogták le (8kg), de odakapot a dokinak, és a végén vissza is köpte a tablettát :( Hasonló cipőben járó gazdik ötleteit várom! Köszi!
2010. júl. 27. 19:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igen virslidarabba belenyomod, és bekapja a kutya egybe, vagy sajtkocjába is belenyomhatod, és befalja! Sok sikert!
2010. júl. 27. 21:42
 12/15 Akiteki ***** válasza:

Semmiféle trükköt nem szoktam bevetni. Főleg egy ilyen pici kutyánál. A macska nehezebb eset, de neki is lenyomom a tablettát.

Ahogy Dantes mondta: Megfogod a száját, szétfeszíted és minél mélyebbre lenyomod a torkán. Aztán gyorsan összeszorítod a pofáját és vársz. Mikor megnyalja az orrát, akkor mát tuti lenyelte.

Egyébként ha 13 évig sikerült átverned, akkor pont most makacsolná meg magát?

2010. júl. 27. 22:04
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is a sajt, virsli és társai váltak be, de most volt tavasszal egy kennelköhögéses időszakunk, amikor nem csak a gyógyszert szedte, hanem B és C vitamint is, és ha az elsőt be is nyelte virslivel, a másodiknál már trükkösebb volt, és kiköpködte. Úgyhogy én összetörtem kanállal, és a száraz tápját felöntöttem valami kis langyos vízzel, és abba kevertem bele. Így ha vacsorázni akart, kénytelen volt a gyógyszert is megenni a vacsival együtt. Szóval ez a vészmegoldás. Ha se a torkán nem tudod lenyomni, de a virslivel becsapni, akkor összetörni, és elkeverni valamiben, amit megeszik.
2010. júl. 28. 10:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt hasonló, hogy a féreghajtót állandó harc árán tudtuk beadni egy közel 60 kilós kutyánál meg jó pár darabot kellett becsempészni vmi finomságba. Nekünk is volt, hogy antibiotikot kellett szedni. Egyébként be tudod neki úgy is adni, hogy nem teszed be neki semmibe, a mi kutyusunk egy idő után megértette. A lényeg kinyitod a száját és berakod neki hátra, majd szorosan megfogod az állkapcsát, és picit döntöd a fejét hátra, seperc alatt lenyeli és nem tapad a szájába nem lesz rossz íze. A végén már magától nyitotta a száját :)
2010. júl. 28. 13:17
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok ötletet!
2010. júl. 28. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!