Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek ilyenkor? Vereksz...

Mit tennétek ilyenkor? Verekszenek.

Figyelt kérdés
Van 2 kutyám,egy 8 éves keverék(kis termetű) és egy 8 hónapos rottweiler.Mindkettő kan.Az idősebb kutya állandóan ugatja,támadja a fiatalabbat,aminek sajnos előbb utóbb az a vége hogy összemennek.A verekedés mindig akkor van ha én is az udvaron vagyok,ha nem vagyok kint nagyon jól elvannak.Mindig az öregebb kutya kezdi a balhét.Felugrál a fiatalabbra,ugatja,ugy csinal mintha pározni akarna,kaparja...idegesíti,a fiatal nem foglalkozik vele,de erre ha megjelenek az udvaron kis idő után össze is mennedek.
2020. ápr. 18. 18:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az öreget le kéne tiltani a provokálásról...

A rotit meg arról, hogy nekimenjen.

A 9 éves 6 kg-os kutyám mellé egy éve befogadtam egy fiatal felnőtt közepes kutyust. Az öreg bevédett valamit még az első hetekben, az új kutyának csak visszamorogni volt ideje, már a grabancát fogtam és úgy leordítottam a fejét, hogy attól zengett a fél utca. Ennyi elég volt ahhoz, hogy megértse, nem az ő feladata rendetrakni, hanem az enyém.

Ez nagyon nem lesz poén, ha majd a roti öntudatára ébred...

2020. ápr. 19. 00:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Neked kéne közbe lépni ilyenkor. Elég érdekes, hogy csak akkor van ez ha te is ott vagy. Nálam is ez van saját és szüleim kutyájával, ha kimegyek az enyém (bichon) elkezd a másik (berni pásztor) fejére ugrálni. Ebből mindig játék lesz mert a nagy lefekszik és úgy birkózbak de szerinted ha összekapnának hagynám? Nem. Ismerned kell a kutyáid testbeszédét és már előre rájuk szólni. Amikor jön a provokálás akkor elküldöd a nagyot, vagy jól grabancon ragadod és leüvöltöd a fejét. Ha össze is mennek akkor is az egyik nyakát megfog és arréb dob akkor meg mindkettőt lecseszed. Régen a nagy kergetőzve akart vele játszani amit nem hagytam mert másfél kg volt a kicsi. Mondom egy rossz lépés és nyekk. Azota is ha ott vagyok, ha nem, a földön fekve bunyózva játszanak.

Én futiba járok minden nap és másfél éves kanom van. Elkezdett elég agresszívan dominálni a fiatalabb kanok felett. Morog és lenyomja őket a földre (nem harap, vér nem folyik de azért ijesztő). Szerinted ott hagytuk a futtatót? Nem. Megneveltem. Közelében voltam mindig, rengeteget gyakoroltam a behívást, hogy akkor is jöjjön ha valamelyik kutya nem tetszik neki. És ha akciózott egyből lerántottam és megmutattam neki ki a főnök. Amúgy már látom is rajta ha valamelyik kutyát kiszúrja hogy rámenne, egyből jön a behívás. Minden egyes tettére pozitív (juti falat) vagy negatív megerősítést kap.

Pl elfordítja arról a kutyáról a tekintetét amelyik nem tetszik neki. Vagy arréb lép. Ha megszaglássza és ott hagyja akkor meg még nagyobb dícséret. De ha rámegy akkor grabancánál fogva lerántom, magam felé fordítom és mereven a szemébe nézve szidom. Másodjára már megy a hátára fordítós megadós módszer.

Ilyenkor nem el kéne menned, hanem közéjük lépni és megmutatni, hogy te vagy a főnök és nagyon rosszúl járnak ha nem fogadnak szót. Én idegen kutyáktól is megvédem a sajátom.

2020. ápr. 19. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!