Mit csináltok bent a lakásban a kutyával hogy ne unatkozzon?
Nálunk már a 4 hónapos is úgy van szoktatva ha lent vagyunk pörög, fent jó részt alvás van. Sokat sétálunk,parkban vagyunk 1-2 órákat. Tombolhat kint, itthon jó részt fekszik,vagy a játékait rágcsálja. Naponta 20 percet szoktam a szellemi fárasztással foglalkozni pluszban. De igazából nála még napi 5 -6 séta van ebből 2 hosszabb,intenzívebb,tanulósabb.Ami ugye eleve fárassza agyilag fizikailag is :D
Én úgy látom elfárad. Ha unatkozna akkor rombolna rosszalkodna.
Amúgy nálunk is jó részt alszik, ahogy a 9 éves is.( ő 3x van lent,plusz itthon vele is szoktam feladatozni,játszani)
Nálad is szerintem a séták kielégítik az igényét.
Ha unatkozna biztos járkálna fel alá vagy vmit csinálna.
De ha nagyon akarsz neki feladatot adni akkor dugj el jutalom falatot vagy táp szemeket és tanítsd meg ha érzi valahol üljön le. Ez remek fárasztás. Vagy új trükkök tanítása.
De igazából ha napi 3x le viszed és abból az egyik egy bandázós,játszós,intenzív séta az általában lefárassza a kutyákat. Ők így működnek.
En kutyam nem csak fekszik es szomorkodik, hanem egyenesen elajul amikor hazaerunk a setabol. Napi 3x megyunk setalni az erdobe es ugy megmozgatjuk magunkat, hogy otthon szinte eszre sem veszem, hogy van kutyam ... max hallom, hogy horkol valahol.
Persze neha hoz a szajaban valami jatekot, de akkor oltozom es megyunk setalni egy nagyot.
Seta kozben szoktunk szaladgalni, fat huzigalni, fat dobalni, vadakat hajtani, uszni a folyoban, fogocskazni mas kutyakkal. Otthon pihenes van es nyugalom.
Hagyom aludni :D
Ha épp aktív, ami nem gyakori a lakásban akkor labdázok vele, vagy egy plüsst lóbálok neki, hogy kapja el, keresse meg, vegye el tőlem.
De alapból csak akkor élénkül fel ha előveszem a pórázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!