Haltit le tudja szedni a kutya?
Hozzá kell szoktatni a kutyát, nem csak rárakod és uccu neki. Ha elég kitartó, le tudja szedni magáról.
Otthon többször rakd fel rá, pár perc múlva szedd le, a köztes időben pedig tereld el valahogy a figyelmét pl simogasd, adj neki falatokat, kérj tőle feladatokat.
Ha probléma nélkül elvan benne, mehettek az utcára.
Ki tud belőle bújni simán.
De ha véletlen le is huzza magáról séta közben tedd vissza azt kész.
Nem értem mi van akkor ha véletlen lejön róla.
Az én kutyám is borzasztóan húzott (örökbefogadott és előtte nem sétáltatták). Hidd el, tényleg az összes módszert kipróbáltuk, haltit is vettem, de nem izgatta különösebben. Az a lényeg, hogy szinte a nyaka legtetejére húzod fel a kiképzőpórázt, itt a legérzékenyebb a kutya nyaka, de nem okozol vele fájdalmat. Amint húzza a pórázt mindenféle rángatás nélkül vagy vezényszó kiadása nélkül megfordulsz és az ellenkező irányba indulsz, ezt addig ismételd amíg a kutya laza pórázon nem megy.
Tényleg ne a hülyeségekre költsd a pénzed, mert mi ahogy levettük a haltit (és mint mondtam ebbe sem volt közel sem tökéletes, csak már nem akkora erővel húzott) egyből ugyanúgy húzott mint előtte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!