Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nevelhetetlen,...

A kutyám nevelhetetlen, idegbeteg, jó döntés elaltatni?

Figyelt kérdés
3 éves nagytestű nem tudom milyen keverék. Két éve fogadtam be egy gyerekes családtól mert nem bírtak vele és féltették a szereket, ez idő alatt már kb mindent megpróbáltam. A legkisebb dolgokra őrjöngve ugat, ezt csinálja kb egész este. Eleinte türelmes voltam hozzá, próbáltam békével nevelni de nem ment. Gondoltam oké leszek durvább. Semmi. Más állatokat abszolút nem bír, tépi ki magát a kezemből. Rám is folyamat morog volt hogy megtámadt de nem lett belőle nagy baleset szerencsére. Etetni rémes ha nem adom neki egyből erőből belémjön, agresszív. 2 kutyaiskolából küldtek minket haza mert a többiek munkáját nehezítette vagy fél év után konkrétan semmit nem fejlődött. Az állatorvos azt mondta valószínűleg veleszületett. Volt már egy ilyen házhozjövős kiképzőnk is de ő is feladta. Ne ítéljetek el, tudtam hogy kemény dió lesz, volt már elvadultként befogadott kutyám akit egész jól sikerült "rehabilitálni"(?) Így gondoltam megmentem őt is, de egész egyszerűen kezelhetetlen! Már lassan félek tőle hogy valamikor komolyan árt nekem vagy valakinek. 2 évig komolyan és keményen dolgoztam rajta de konkrétan semmi hatás, talán még rosszabb is lett. Nagyon rossz nézni amikor "átkattan" mintha magán kívül lenne idegből őrjöng. Senkit és semmit nem bír engem meg max elvisel de ezt sem mondanám... Szerintem is a fejében van a gond, de nehéz döntés

2020. ápr. 16. 13:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
63%
A facebook jó ötlet szerintem .Próbáld meg ,hátha. Sajnos olyan is van ,bár a véltnél azért jóval ritkábban,hogy egy kutya tényleg ideggyenge és nem lehet vele mit kezdeni . Kutyaiskolát felejtsd el , az arra van,hogy az egyébként nem problémás kutyák megtanuljanak leülni meg lábnál sétálni maximum :D Érdemben itt csak kiképző tud segíteni,ha tud . Pont egyik nap volt egy kérdés, a tiednél sokkal kevésbé problémás kutyával kapcsolatban is full baromságokat tanácsolt a kiképző,szóval gondolom köztük is keresgélni kell, biztos vannak kóklerek ..
2020. ápr. 16. 14:23
 12/28 anonim ***** válasza:
58%

Kellene egy konkrét állatorvosi diagnózis, alapos vizsgálat, ha ez nincs, akkor nem lehet egyértelműen rámondani, hogy így született, tippelgetni meg egy kuruzsló is tud.

Esetleg őket érdemes lenne felkeresni, ha most személyesen nem is lehet, de online, telefonon mindenképp.

[link]

2020. ápr. 16. 14:25
 13/28 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem felelőtlenség itt utolsó esélyt emlegetni.

Aki szerint meg kell hirdetni a facebookon, meg próbálja meg, stb, az miért nem fogadja be a kutyát??

Ja, mert fotelállatvédő. "Csináljanak már valamit MÁSOK!!!!!"

Ez nem segítség.

Kérdező, szerintem itt a vége. Ha már tényleg magadat félted tőle, akkor nem ér annyit.

2020. ápr. 16. 14:42
 14/28 anonim ***** válasza:
31%
A gyerekem nem fogad szót, nem tanul, nem törli meg az orrát. Szerintetek jó ötlet lenne elaltatni?
2020. ápr. 16. 15:19
 15/28 anonim ***** válasza:
47%
Nyilván van az az eset, amikor altatni kell, de ezt csak pontos orvosi diagnózissal lehetne megállapítani. Ha pedig ilyen egészségügyi elváltozás nincs, akkor célzott rehabilitációval és ezzel foglalkozó szakemberekkel kellene megpróbálkozni, hogy ők mit tudnak mondani.
2020. ápr. 16. 15:28
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
Ivaros/ivartalan? Mivel probalkoztatok eddig?
2020. ápr. 16. 17:43
 17/28 anonim ***** válasza:
31%
14-es: A gyereked nem harapja el a torkod!!
2020. ápr. 16. 18:14
 18/28 anonim ***** válasza:
59%
A gyerek nem harapja el a torkod, ő meg tudja fogni a konyhakést...
2020. ápr. 16. 21:49
 19/28 anonim ***** válasza:
29%

Szia

Szerintem jó döntés lenne elaltatni mert ha veletlen elszabadul és megtámad egy embert vagy kutyát akkor az a minimum hogy el kell altatni es még neked is bajod lehet belőle.Ha semelyik suliba se változott akkor te már semmit se tehetsz.Sajnos ez neki is szenvedés így értelmes lenne elaltatni a saját magad és a környezeted biztonsága miatt.Erre tudok is mondani egy élő példát:A szomszédunknak több évig ki volt kötözve a pitbull kutyája és ki is szökött sokszor.Na mi egy olyan helyen lakunk ahol sok a gyerek és az utcán(ez ilyen tanyás hely de nagyon igényes) sétálgatunk es motorozunk .Nem 1x jártunk már úgy hogy jött velünk szembe és nem tudtunk mit tenni mert nem akartunk elfutni így a kerítésre másztunk fel és fél órát ott voltunk.Sajnos az a kutya egy elmebeteg volt mert macskákat gyilkolt így rettegtünk amikor ki engedtük a macskánkat pisilni hogy veletlen el ne kapja ha az utcán van a cica.A szomszédaink ezt megelégelték és elvitték a kutyát cserébe van még1 ilyen kutya csak az nem szökik ki de ő is harap! És a saját gazdáját megharapta és morog rá.

2020. ápr. 16. 21:57
 20/28 anonim ***** válasza:
37%

Huh, #19. nagy a baj...

Mi az, hogy nem tud mit tenni? Le lett írva... Kell normális diagnózis, stb.

Az is le lett írva, hogy ennek hiányában nem is lehet elaltatni, legalábbis az nem teljesen legális...

Amúgy az általad írt pitbullos példánál nem gondolod, hogy a tartási körülmények okozták a problémát és/vagy még rá tettek egy lapáttal?

A kutyatartás egyik alapja, hogy nem tartjuk kikötözve a kutyát a kertben... De Magyarországon az állattartás kultúrája még mindig a béka segge alatt van.

Meg mi az, hogy kiengettétek a macskát pisilni, ráadásul úgy, hogy tudatában voltatok a veszélynek?

Az senkit nem érdekel, hogy álatvédelmi törvény van arra, hogy a macska (sem semmilyen állat) nem hagyhatja el a gazda kertjét?

De egyes esetekben, azzal hogy kiengeded a telkedről a macskát, bizonyos körülmények mellett, nem csak ezt az állatvédelmi törvényt szeged meg, de állatkínzás is megvalósulhat, ami már bűntetőjogi kategória...

2020. ápr. 16. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!