A kutyám nevelhetetlen, idegbeteg, jó döntés elaltatni?
Figyelt kérdés
3 éves nagytestű nem tudom milyen keverék. Két éve fogadtam be egy gyerekes családtól mert nem bírtak vele és féltették a szereket, ez idő alatt már kb mindent megpróbáltam. A legkisebb dolgokra őrjöngve ugat, ezt csinálja kb egész este. Eleinte türelmes voltam hozzá, próbáltam békével nevelni de nem ment. Gondoltam oké leszek durvább. Semmi. Más állatokat abszolút nem bír, tépi ki magát a kezemből. Rám is folyamat morog volt hogy megtámadt de nem lett belőle nagy baleset szerencsére. Etetni rémes ha nem adom neki egyből erőből belémjön, agresszív. 2 kutyaiskolából küldtek minket haza mert a többiek munkáját nehezítette vagy fél év után konkrétan semmit nem fejlődött. Az állatorvos azt mondta valószínűleg veleszületett. Volt már egy ilyen házhozjövős kiképzőnk is de ő is feladta. Ne ítéljetek el, tudtam hogy kemény dió lesz, volt már elvadultként befogadott kutyám akit egész jól sikerült "rehabilitálni"(?) Így gondoltam megmentem őt is, de egész egyszerűen kezelhetetlen! Már lassan félek tőle hogy valamikor komolyan árt nekem vagy valakinek. 2 évig komolyan és keményen dolgoztam rajta de konkrétan semmi hatás, talán még rosszabb is lett. Nagyon rossz nézni amikor "átkattan" mintha magán kívül lenne idegből őrjöng. Senkit és semmit nem bír engem meg max elvisel de ezt sem mondanám... Szerintem is a fejében van a gond, de nehéz döntés
Én már rég elengedtem volna a dolgot a helyedben. Fél-1 év után ha tényleg egyáltalán semmi nem változik nincs értelme tovább küzdeni egy problémás kutyával. Altasd el, nem éri meg a kockázatot egy veszélyes agresszív kutya
2020. ápr. 16. 13:22
2/28 anonim válasza:
Célzottan rehabilitációval foglalkozó egyesületet, kiképzőt nem kerestél?
2020. ápr. 16. 13:22
3/28 A kérdező kommentje:
Csak ugyanazt tudnák csinálni amit én. Volt már olyan kutyam amit alaposan át kellett formálni és ment. Nyilvánvalóan egy ilyen kutya sose lesz teljesen olyan nyugodt, szocializált, stabil mint egy átlag kutya akinél ezzel nem kellett megküzdeni, de élhetővé lehet tenni az életét. De ennek nem! Közelébe alig tudok menni, kutyaiskolába is úgy vittem hgy betereltem a boxba rázártam aztán mikor megérkeztünk fojtóval lefogtam amíg ráadtam a szájkosarat.
2020. ápr. 16. 13:28
4/28 anonim válasza:
Látom, mindent megpróbáltál, mert leírtad. Egy mód van: kérd ki az orvos véleményét, mit javasol. Néha akármilyen szomorú is, de nincs más megoldás. Lehet nyugodtan fújjogni, ez a kutya már nem tud szocializálódni. Beteg.:(
2020. ápr. 16. 13:33
5/28 anonim válasza:
Amcsiban amúgy nem szaroznak az ilyen kutyákkal. Volt is valami animal planetes műsorban egy kutya rátámadt az állatvédőre mentés közben, benyugtatóztát és csak úgy tudták elvinni. Utána folyamatosan támadott, a kennelbe senkit nem engedett be, aztán volt hogy nagyon durván megharapott valakit és nagyjából azonnal vitték is altatni.
Talán el kéne fogadni hogy nem kell és nem is lehet minden állatot megmenteni.
2020. ápr. 16. 13:34
6/28 anonim válasza:
A házhozjövős kiképző volt a jó irány, de valamilyen speciális szakember kéne, aki kifejezetten a súlyos viselkedészavarral foglalkozik, nem egy szimpla kiképző.
Ha ennyi ideje küszködsz vele, én adnék neki még egy esélyt, mielőtt lemondok róla.
2020. ápr. 16. 13:36
7/28 anonim válasza:
Én még adnék neki egy esélyt.
Facebookra kiírnám ezt a sztorit az altatás nélkül.
Hátha valakinek volt ilyen kutyája és megtalálta a megfelelő kiképzőt. Sok kiképző semmire nem való ezért kérdezz meg embereket hogy segitett-e rajtuk az a bizonyos kiképző.
2020. ápr. 16. 13:50
8/28 anonim válasza:
"Csak ugyanazt tudnák csinálni amit én."
Miért, Te szakember vagy? Esetleg kinológus is?
Van évtizedes tapasztalatod több száz ilyen problémás kutyával?
Állatorvos mit momd, mi a konkrét diagnózis?
Mert amíg nincs konkrétan diagnosztizálva a probléma, addig 1). nem is igazán lehet megoldani, max véletlenül, de komolyabb gondnál erre nem sok az esély, 2). altatni sem lehet... Maximum, ha megharapott valakit.
2020. ápr. 16. 14:20
9/28 anonim válasza:
Azt nem írtad, ivartalanítva van-e.
Ez nagyon sokat segítene ilyen helyzeteknél, de lehet bármilyen belső elválasztású mirigy probléma is.
Pont, mint embereknél.
Magas vércukor, pajzsmirigy, stb.
Ismerős kutyájánál volt elérő inzulin, meglehetősen agresszív volt, ez be lett állítva nála, utána sokszor egész nap csak aludt, és nagyon békés lett. Utána heverte ki az egész addigi életének dührohamait.
Utána teljesen békés kutyus lett.
2020. ápr. 16. 14:22
10/28 anonim válasza:
Szerintem is adj neki még egy utolsó esélyt.
Oszd meg a sztorit, keress állatvédőket is, hátha találkoztak ilyen esettel és tudtak rajta segíteni, vagy valami Cesar Millan féle magyar változatot keress.
De ettől függetlenül azt mondom jó ember vagy, hogy megpróbáltad, küzdöttél érte, ha azt mondod nem megy, akkor sem ítélnélek el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!