Milyen Kutya illik hozzánk? (közepes méretű jöhet szóba)
-első kutyánk lenne
-Óriási kertünk van
-tudnék vele játszani és a család többi tagjai is napi 2 órát (hétvégén 5-6 ha kell)
-6-7 órára itthon lenne a vírus után, hisz a suli van.
- van tavunk, tudna úszni.
-Sétáltatni vinnénk hosszú időre (kb. 1-2 óra)
- Tanítani is sokat tanítanánk.
labrador ne legyen, unokatesóméknak az volt, és mikor elhunyt nagyon szomorú voltam, ezért labrator retriever ne legyen. Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen utolsó, jól mondtad nagyon gonosz vagy.
Igenis, menhelyről kéne befogadnod egy kutyust. Az én első kutyám 6 éves kész kutyust volt, oltás, féregtelenítés, chip, ivartalanítás, mindössze 5000forintért, ráadásul olyan nagyon jó természete volt, hogy ő adott nekem leckéket, nem pedig fordítva. Ellenben egy barátnőm nem hallgatott rám és jól megszívta a "fajtiszta" kölyökkel, azóta be is adták menhelyre, mert nem bírnak vele már. Nagyon el lehet rontani az első kutyát, akármennyit tanulhatsz, a kutyatartáshoz tapasztalat kell. Erre pedig a legalkalmasabb egy érett, okos felnőtt keverék kutya, akinek nincsenek hatalmas igényei, mint a fajtatisztáknak, de bármit csinálhatsz velük, mindennek a részesei akarnak lenni.
Elnézést, akkor gonosz vagyok.
Majd a kérdező eldönti, hogy milyen kutyus kell neki. Ez csak egy tanács volt.
13-as!
Az,hogy mennyire kezelhető egy kutya és mennyire bír a gazda az adott kutyával függ a kutyafajtájától,habitusától,vehemenciájától! Illetve gazdák hozzáállása,határozottsága is fontos.
Nem bírtak vele,mert valószínűleg nem nekik való.
Első kutyának a menhelyes azért lutri(jó egy 2-5 éves kutya már nem lutri) de egy fiatalabb igen, nem tudni milyen fajták vannak benne,mi jön ki belőle,milyen jellem milyen mozgásigénye lehet.
Kevésbé határozott gazdikhoz kerül egy keverék kutya akinek erős domináns jellemű,mert esetleg van benne bulltípus,sharpei stb akkor a gyenge kezű gazdi nem fog vele bírni,ehhez mondjuk párosul,hogy nagyon aktív lesz amivel lehet kezdő,gyengébb gazdik nem fognak tudni vele mit kezdeni.
Ellenben nyilván egy felnőtt kutyánál elmondják az igényeket,elviszik párszor sétálni a kiszemelt kutyát és eldöntik hozzájuk való vagy sem.
Felnőtt kutyát örökbe fogadhattok,az kevésbé lutri,mint egy kölyök!
Ugyan ez a fajtatisztával, adott fajtának van jelleme habitusa amivel tisztában lehetnek ha utána olvasnak a kutyafajtának. Illetve tisztességes tenyésztőtől vesznek egy jó idegrendszerű,egészséges kölyköt. Tenyésztő segíteni is fog tudni esetleg,hogy melyiket vigyék el.
Én mire kutyát foglaltam volna sajnos egy maradt az alomból. A legrosszabb,legpörgősebb :D Mondta a tenyésztő ha elviszem készüljek fel. Én felkészültem, viszont ehhez képest tökéletesen együttműködő,gyorsan tanuló kutyát kaptam. Szerintem a sors akarta így,hogy ő maradt nekem. 4 hónapos szobatiszta, ha pisilnie kell oda áll az ajtóhoz(ezt nem tanítottam neki)Teljesen egy hullám hosszon vagyunk. Kárt sem csinált még a lakásban.
Nekem eddig bichonjaim voltak ő az első közepes fajtám,terrierekkel így tapasztalatom sincs.
(Ír búza terrierem van)
Szóval ha nincs konkrét fajta elképzelés egy 2-3 éves felnőtt kutyust simán örökbe fogadhattok! Ugyan úgy fog kötődni hozzátok!
Amennyiben megtetszik egy fajta és illene a családba csak is tenyésztőtől vegyetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!