Azt már hallottam hogy etetés után 2 óráig ne mozogjon a kutya mert gyomorcsavarodás lehet belőle.
Ennyi lenne az egész?
Ezt természetesen betartom de most olvastam hogy egy elismert nagyon jól képzett munkavonalú német juhász is gyomorcsavarodásban halt meg 8 évesen. :( Azért neki még jócskán lett volbzideje, ráadásul pont azt nem nézem ki egy tapasztalt kiképzőből hogy erre ne figyeljen.
Sajnos akkor is előfordulhat egy hirtelen mozdulattól, ha igyekszik vigyázni az ember, pl megugrik ha lát egy macskát, stb...
Célszerű emiatt a kétszeri etetés is, hogy ne egyszerre kapjon nagy adagot a kutyuli.
2020. ápr. 9. 16:24
2/8 anonim válasza:
Mi okozza, lemaradt, egyszerűen ilyen a gyomruk "felfüggesztése" át tud fordulni.
2020. ápr. 9. 16:36
3/8 anonim válasza:
Nagytestű, mélymellkasú kutyáknál van a legnagyobb rizikó, de láttam már olyan képet, ahol egy csivavánál jelentkezett a probléma. Ha teli van a gyomor vagy ha fel van fúvódva a kutya, akkor a gyomor fordul egyet a saját tengelye körül. Ez meglepően könnyen be tud következni. Ezért is érdemes nagytestű kutyakat napi 2x etetni, illetve puffasztó ételeket ezért sem szabad adni. És persze evés után 2 órát várni kell a mozgással. A labradorunk pl reggel 6kor eszik, utána legközelebb csak 8kor mehet ki a kertbe, az esti séta is mindíg a vacsora előtt van. Fetrengeni is csak evés előtt engedem. Pont azért, mert ez a 2 óra sem törvényszerű.
2020. ápr. 9. 16:50
4/8 anonim válasza:
A gyomorban lévő étel, olyan mint egy ballaszt, ami rásegít, ha csavarodni kezd a gyomor.
2020. ápr. 9. 16:53
5/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget
2020. ápr. 9. 18:18
6/8 anonim válasza:
Azert azt is erdemes tudni, hogy ilyenkor a kutya felfuvodik mint egy gombhal es ha nem jon koran a segitseg, akkor beleszokas halni szegeny kutyaknak.
Gyors segitseg megmentheti az ebet, de ehhez tudni kell, hogy ha felfuvodott, akkor nincs ido gondolkodni, irany az orvos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!