Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a fene kerül egy Border...

Mi a fene kerül egy Border Collien majdnem félmillió forintba?

Figyelt kérdés
Beszéltem tesnyésztővel, 450ért akarja adni. Nekem cseppet felháborító. A gazdagok vehetnek a többi le van ...va.

2020. ápr. 7. 12:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Több tenyésztő ismerősöm van. Mindegyiknél nullára jöttek ki a költségek. Szóval lényegében nem kerestek a kölykökön semmit.

Ha olyanok a felmenők, szukát külföldre viszik fedeztetni ott borsos árak vannak.

1500-2000 eurot is kérhet a kan gazdája a szuka gazditól!

És akkor külön táplálék kiegészítő,külön speckó táp, folyamatos állatorvosi kontroll. Kölyöknek starter táp 4 hetes kortól, plusz féreghajtás két hetenként, megannyi idő amit velük tölt,felügyeli őket! takarítja őket. Aztán oltások chippek stb.

És akkor még nem beszéltem arról,hogy szukának és a kannak is szűréseik vannak. Egy szűrés attól függ mire lehet 30-60 ezer ft is,ha nem több. Ha több dologra szűret akkor mondjuk 2-4x 30-60 ezer ft.

Megannyi kiállítási cím,tenyészemle és stb.

Kölykök ára sokszor még így sem sok.

Nem mondom,hogy 450 ezer ft olcsó egy kutyáért.

Én 360ért vettem kutyát (nem border)

Ha jó a párosítás,jó a tenyésztő akkor miért ne?

De kereshetsz kezdőbb tenyésztőket sok kezdő tenyésztő hazai kannal fedeztet így az is olcsóbbra jön, így nem fognak 450be kerülni a kölykök.

2020. ápr. 7. 21:03
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Ne legyél felháborodva. Munkára lett kitenyésztve, nem kerti dísznek. Gondolom jó genetikával és ösztönökkel rendelkezik.

Azért se legyél felháborodva, mert ezek a tenyésztők eleve nem adnának neked kutyát, mert mint mondtam, munkára lettek tenyésztbe, nem arra, hogy este sétálj vele egy órát, a nap többi részében meg a kertben legyen.

2020. ápr. 8. 08:48
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom miért lettem lepontozva és hogy miért nem válaszol a kérdező. A kennel nevének ismeretében lehetne megmondani, hogy az összeg tényleg reális-e... A hazai munkavonalas bc tenyésztők nagy részét ismerem. Ha arról a kennelről van szó, amelyik most májusra várja az almot, akkor nála egyáltalán nem túlzás a 450e.
2020. ápr. 8. 13:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki le van pontozva, aki értelmes választ ír. Nem jut el az agyakig, hogy egy valóban jó vérvonalú munkakutya ennyibe kerül. Akinek nem tetszik, az vehet szaporítottat vagy menthet is.
2020. ápr. 8. 14:05
 15/20 anonim ***** válasza:
61%

A piac szabja az árakat,nem az,hogy az adott "árucikk" neked megér -e annyit. A boltban sem érdekel senkit,hogy neked tetszenek e az árak .

Ezzel nem azt mondom,hogy én vennék fél millióért kutyát,mikor halomra pusztulnak el szerencsétlenek az utcán,meg évekig bezárva szenvednek a menhelyen . De az a tenyésztő sok pénzt beletett ,ennyi az ára,kész . Nyilván a vérvonalat ,küllemet,eü. garanciát stb meg kell fizetni . Ha arra kell a border, mint az emberek 90 %-ának,agiltyzni,meg frizbizni,akkor bármilyen menhelyi juhászkutyakeverékkel tudsz ugrabugrálni . Persze akkor nem te vagy a raj gyerek a futtatón,akinek a világ legintelligensebb kutyája van :D

Nyilván nem a maradék 10 %-ba tartozol,mert akkor nem kérdeznél ilyet ,de ha mégis,akkor természetesen ne vedd magadra amit fentebb írtam

2020. ápr. 8. 20:14
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Valakitől kaptam egy privát üzenetet, hogy, idézem (cenzúráztam):

"húzzak innen a p. a véleményemmel, akkor sincs joga ennyit elkérnie!!!!"

Ha a kérdezőtől jött ez, akkor szeretném megkérdezni, hogy miért nem itt válaszol, miért privátban kell küldenie a mocskolódásait? Igenis lehet reális a 450e Ft. (lásd fentebbi válaszokat), nem is értem miért tette fel a kérdést, ha nem tudja ezt elfogadni.

Itt szeretném jelezni, hogy privátban senkinek nem válaszolok és csuklóból törlöm a további hasonló tartalmú üzeneteket, köszönöm!

2020. ápr. 9. 16:20
 17/20 A kérdező kommentje:

Kedves Nicolas nem én irtam az üzenetet.

Érdekes dolog, hogy a tulajdonos nem is rendelkezhet a kutyaval mert a tenyésztő megmondja mi legyen. Borzaszto mi felhajtás van itt ezzel a fajtaval.

Elötte válaszolo meg, ezt tilos lenne hobbibol tartani netán? Pont nem mások elötti villogasra kell nekem, de ezek szeritn ezt csak munkara lehet venni. Jovan.

Felháboritó mik vannak itt ennel a fajtánál. Sok érzékeny ember.

Csak kerdezem ez rotweilerek körül is pont ugyanigy megy?

2020. ápr. 9. 16:30
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
#17: Akkor ne haragudj, valamelyik kommentelő küldhette...
2020. ápr. 9. 16:36
 19/20 anonim ***** válasza:
89%

Lehet hobbiból is tartani,de te kiválasztottad kb a legdrágább MO. tenyésztőt gondolom, akkor sejtheted,hogy ő nem feltétlenül hobbira ad el kutyát,munkakutyái vannak valószínűleg,az ára meg ezért több . Vagy nem,és csak simán ennyiért adja,mert megteheti,így is megveszik . Honnan tudjuk ? Én nem bántásból írtam,hogy nem a tényleges használhatósága,vagy értéke áraz be egy terméket . Persze most ezt idézőjelben írom,mert élőlényről beszélünk .

Vannak olcsóbb tenyészetek is,vagy fajtamentés ,menhely .

2020. ápr. 9. 16:47
 20/20 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönöm a valaszokat és aki bövebben erthetöen irt azt felfele pontoztam attol függetlenül tetszett-e vagy sem. De látom mások nem tudjak ennyire sem elfogadni masok álláspontját. Na ez is szomoru.

Erdekesse valt nekem a fajtamentös dolog. Figyelem majd öket.

2020. ápr. 9. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!