Mi a fene kerül egy Border Collien majdnem félmillió forintba?
Több tenyésztő ismerősöm van. Mindegyiknél nullára jöttek ki a költségek. Szóval lényegében nem kerestek a kölykökön semmit.
Ha olyanok a felmenők, szukát külföldre viszik fedeztetni ott borsos árak vannak.
1500-2000 eurot is kérhet a kan gazdája a szuka gazditól!
És akkor külön táplálék kiegészítő,külön speckó táp, folyamatos állatorvosi kontroll. Kölyöknek starter táp 4 hetes kortól, plusz féreghajtás két hetenként, megannyi idő amit velük tölt,felügyeli őket! takarítja őket. Aztán oltások chippek stb.
És akkor még nem beszéltem arról,hogy szukának és a kannak is szűréseik vannak. Egy szűrés attól függ mire lehet 30-60 ezer ft is,ha nem több. Ha több dologra szűret akkor mondjuk 2-4x 30-60 ezer ft.
Megannyi kiállítási cím,tenyészemle és stb.
Kölykök ára sokszor még így sem sok.
Nem mondom,hogy 450 ezer ft olcsó egy kutyáért.
Én 360ért vettem kutyát (nem border)
Ha jó a párosítás,jó a tenyésztő akkor miért ne?
De kereshetsz kezdőbb tenyésztőket sok kezdő tenyésztő hazai kannal fedeztet így az is olcsóbbra jön, így nem fognak 450be kerülni a kölykök.
Ne legyél felháborodva. Munkára lett kitenyésztve, nem kerti dísznek. Gondolom jó genetikával és ösztönökkel rendelkezik.
Azért se legyél felháborodva, mert ezek a tenyésztők eleve nem adnának neked kutyát, mert mint mondtam, munkára lettek tenyésztbe, nem arra, hogy este sétálj vele egy órát, a nap többi részében meg a kertben legyen.
A piac szabja az árakat,nem az,hogy az adott "árucikk" neked megér -e annyit. A boltban sem érdekel senkit,hogy neked tetszenek e az árak .
Ezzel nem azt mondom,hogy én vennék fél millióért kutyát,mikor halomra pusztulnak el szerencsétlenek az utcán,meg évekig bezárva szenvednek a menhelyen . De az a tenyésztő sok pénzt beletett ,ennyi az ára,kész . Nyilván a vérvonalat ,küllemet,eü. garanciát stb meg kell fizetni . Ha arra kell a border, mint az emberek 90 %-ának,agiltyzni,meg frizbizni,akkor bármilyen menhelyi juhászkutyakeverékkel tudsz ugrabugrálni . Persze akkor nem te vagy a raj gyerek a futtatón,akinek a világ legintelligensebb kutyája van :D
Nyilván nem a maradék 10 %-ba tartozol,mert akkor nem kérdeznél ilyet ,de ha mégis,akkor természetesen ne vedd magadra amit fentebb írtam
Valakitől kaptam egy privát üzenetet, hogy, idézem (cenzúráztam):
"húzzak innen a p. a véleményemmel, akkor sincs joga ennyit elkérnie!!!!"
Ha a kérdezőtől jött ez, akkor szeretném megkérdezni, hogy miért nem itt válaszol, miért privátban kell küldenie a mocskolódásait? Igenis lehet reális a 450e Ft. (lásd fentebbi válaszokat), nem is értem miért tette fel a kérdést, ha nem tudja ezt elfogadni.
Itt szeretném jelezni, hogy privátban senkinek nem válaszolok és csuklóból törlöm a további hasonló tartalmú üzeneteket, köszönöm!
Kedves Nicolas nem én irtam az üzenetet.
Érdekes dolog, hogy a tulajdonos nem is rendelkezhet a kutyaval mert a tenyésztő megmondja mi legyen. Borzaszto mi felhajtás van itt ezzel a fajtaval.
Elötte válaszolo meg, ezt tilos lenne hobbibol tartani netán? Pont nem mások elötti villogasra kell nekem, de ezek szeritn ezt csak munkara lehet venni. Jovan.
Felháboritó mik vannak itt ennel a fajtánál. Sok érzékeny ember.
Csak kerdezem ez rotweilerek körül is pont ugyanigy megy?
Lehet hobbiból is tartani,de te kiválasztottad kb a legdrágább MO. tenyésztőt gondolom, akkor sejtheted,hogy ő nem feltétlenül hobbira ad el kutyát,munkakutyái vannak valószínűleg,az ára meg ezért több . Vagy nem,és csak simán ennyiért adja,mert megteheti,így is megveszik . Honnan tudjuk ? Én nem bántásból írtam,hogy nem a tényleges használhatósága,vagy értéke áraz be egy terméket . Persze most ezt idézőjelben írom,mert élőlényről beszélünk .
Vannak olcsóbb tenyészetek is,vagy fajtamentés ,menhely .
Egyébként köszönöm a valaszokat és aki bövebben erthetöen irt azt felfele pontoztam attol függetlenül tetszett-e vagy sem. De látom mások nem tudjak ennyire sem elfogadni masok álláspontját. Na ez is szomoru.
Erdekesse valt nekem a fajtamentös dolog. Figyelem majd öket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!