Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komondorokat hogyan lehet a...

Komondorokat hogyan lehet a leghatékonyabban tisztán tartani? Mosdatni úgy tudom nem tanácsos gyakran egy-egy téli latyak után. Részben benti ebek is lesznek, ezért fontos, hogy ne legyenek túl mocskosak, sarasak, se kellemetlen szaguk ne terjengjen.

Figyelt kérdés

2020. ápr. 2. 14:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk birkák voltak, fel sem merült a komondorok rendszeres fürdetése, nem lett volna értelme.

Nagyapám mindig azt mondta: ahhoz, hogy szép legyen a szőre a komondornak, sokat kell mozognia, ne heverjen folyton, és ha csak lehet, legelőn (füvön) járjon, ne porba-sárba.

Amúgy itt van egy elég jó cikk:

[link]

2020. ápr. 2. 18:05
 12/18 anonim ***** válasza:
23%

Ilyen szőrű kutyát te otthon nem tudsz megfürdetni,kiveve ha veszel kádat, asztalt, csapatógépet és erős hajszárítót. Illetve 1-2 havonta kötelező tincsezni,hogy ilyen legyen.

Ha megfürdeted és nem szárítod szárazra akkor bizony a bőr bepunnyad elgombásodik és még büdösebb lesz.

Kozmetika igényes fajta szóval vagy 2-3 havonta elviszed,ami nem lesz olcsó buli és jobb ha már most keresel komondorra szakosodott kozmetikust és oltások utána legyen ott a kutya,hogy szokja meg.

Kutyakozmetikus vagyok,de mi már komondort nem vállalunk egy van aki brutál jó fej,de 4 hónapos kora óta jár hozzánk megszokta a macerát.

Komondort ilyen szőrben részben bentinek tartani kizárt. Büdös és kosz lesz bent.

Bizony a kiállításon is bűzlik a komik ringje.

Max akkor nem lesz büdös ha legalább évente 2x meg van nyírva és fürdetve is legalább 3x megkell.

2020. ápr. 2. 19:29
 13/18 anonim ***** válasza:
Én is a kuvaszt javasolnám, sokkal kezelhetőbb a bundája, főleg ha benti kutya is lesz.
2020. ápr. 3. 11:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Két komondorom van. Se nem büdösek, se nem koszosak, de nem is lakásba valóak.

Természetesen esőzés után sáros lesz a bundájuk, de ahogy szárad, ki is pereg belőle. Olyan fehér soha nem lesz, mint egy kuvasz, hiszen a komondor szőrének a nagy része elhalt szőr, ami berasztásodott.

Évente egyszer vannak nyírva, és nem földig érő kiállítási szőrben vannak. Nem is értem, hogy a kiállítási kutyáknál miért hagyják ezt, konkrétan állatkínzásnak tartom. Nyáron kifejezetten. Ráadásul soha nem is néztek ki úgy a komondorok, ahogy a kiállításon vannak.

Szerintem a 10-20centi közötti szőrzet az ideális. Ilyenkor nem büdösebb, mint bármilyen más kutya, konkrétan én egyáltalán nem találom büdösnek őket.

2020. ápr. 3. 15:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, én is pont ezen gondolkodtam. Annak a szőrnek súlya is van rendesen, szabad mozgásban is korlátozza őket valamennyire. Azt meg nekem senki ne mondja, hogy "télen fűt, nyáron hűt" az ilyen jellegű bunda. Akkor hordjon mindenki téli kabátot 38 fokban is. Főleg hogy régen, mikor ezek a fajták kialakultak, nem volt nyáron ilyen hőség. Telek viszont jóval hidegebbek voltak. Nem véletlenül van az afrikai fajtáknak egészen rövid szőre.
2020. ápr. 3. 17:55
 16/18 anonim ***** válasza:
41%

Varosi ember nem vesz ilyen tusztantarhatatlan nyajterelo kutyat.

Vagy lenyirod fel centisre vagy budos lesz,foleg,ha kerti disz.

2020. ápr. 3. 21:17
 17/18 komis1 ***** válasza:
74%

A hülyeségeket hagyjuk már!

A komondor nem büdös. Nekem most a második komondorom van, egyáltalán nem büdös, egyik se volt az. Kizárólag akkor van szaga, ha átázott a bundája. Ez kétféleképp fordulhat elő, vagy a kinti esőben bőrig ázik, vagy pedig megmossák. Aki tehát azt mondja, hogy mossuk minél gyakrabban, akkor nem lesz büdös, az egyáltalán nem ért hozzá. Az én komondoraim SOSEM voltak megmosva, mégse voltak betegek, bőrproblémaik se voltak. Ahogy elhangzott, a 10-20 centis szőr ideális.

A kinti kutya piszkos lesz, ha kinn sár van. De tapasztalataim szerint az év kb 85-90 %-ában bármikor bejöhetne a komondor a házba, nem piszkolna össze semmit.

2020. ápr. 3. 22:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Voltam néhány kiállításon, de sosem éreztem azt, hogy a komondorok ringje büdös lenne.

Ez megint egy olyan ostoba butaság és sztereotípia, minthogy ahogy a kuvasz öregszik, úgy az agyát elkezdi nyomni egy csont és meghülyül...

2020. ápr. 3. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!