Ha egy kutya domináns alapból, de x éve menhelyen van, lehetséges ha gazához kerül kevésbé lesz domináns és behóol mert hálás?
Azt tudom elképzelni, hogy olyan traumát él át, mire a menhelyre kerül, hogy megtörik, s igen ekkor elvesztheti a magabiztosságát, rámenősségét.
Az, hogy milyen lesz, amikor a gazdához kerül, az a gazdán múlik. Ha például nem ért hozzá, akkor könnyen ránőhet a kutya a fejére, "kivirágozhat" régi pompájára, és ugyanúgy ledominálja az új gazdit.
Ha meg nem egy példamutató értékű a gazdi, hanem aki csak ront a helyzeten, az lehet, hogy örökre összetöri a kutyát, s meghunyászkodó, félős kutya lesz - ez persze nem egészséges.
Ha jó kezekbe kerül, akkor pedig azért hódol be a gazdinak, mert az az első percektől kezdve lefekteti a szabályokat. Szerintem más kutyákkal szemben tuti visszatért a dominanciája.
Hálából nem hódolnak be, nem úgy gondolkoznak mint mi.
A legtöbb menhelyi eb azért tűnik "hálás"-nak, mert mire a menhelyre kerültek már 1-2 traumát összeszedtek.
Amint az új helyen biztonságban érzi magát és megszokja ott újra előtörhetnek a régi szokások,viselkedések,esetleg még rosszabbul.
Környezetemben számtalan mentett kutya van és jó részük 2-4 hétig jól viselkedtek aztán jöttek a problémák. Nyilván ha a gazdi tudja kezelni nincs gáz.
Akkor van,ha a gazdi gyenge az adott kutyához.
Persze van akinek sok a traumája az lehet megadóbb lesz.
De ez függ a kutya jellemétől,gazdi határozottságtól.
Hiába félénk egy kutya akkor is határozott kell lenni vele,mert a kutyák gyorsan megérzik a gazda kisugárzását.
Soha nem lesz megado. Annak az a lenyege,h barmin megy keresztul,dominans marad. Ha arra vetemednel,hogy megvered,akkor is dominans marad,de nem fog tobbet tisztelni es hallgatni rad.
Dominans kutya,dominans gazdanak valo maximum. Illetve az energiaszinted el alacsonyabb energiaszintu kutyat valassz!!!!!
Egy opciót kihagyott mindenki, ahogy átolvastam és szerintem inkább ez a gyakoribb:
Föléd helyezi magát a kutya, de téged nem bánt, sőtt úgy gondolja, hogy meg kell védeni, ezért menne bunyózni az összes kutyával, néha emberrel is, erről pedig nem tudod leállítani.
Hasonló volt velem is, örökbefogadtam egy két éves kutyát, aki a menin szociális volt, a sajátaimmal szintén jól kijött (szerencsére velük nem rivalizált erőszakosan soha), de két hét alatt folyamatosan elkezdett romlani a helyzet, nem bírtam leállítani, hogy ne támadjon (főleg a szintén domináns) kutyákra. Tudtam, hogy nekem semmi képp nem akar sérülést okozni, ezért fogtam és beleraktam a kezem a szájába, így mindig abbahagyta az ugatást és a morgást. NE csinálja utánnam senki. Természetesen ráfeküdtem a problémára és szerencsésen megoldódott, már normálisan viselkedik :)
Amelyik kutyát bántottak az sose felejti el.
Nekünk volt karantén után örökbefogadott kutyánk. Összerágta az előző gazdáját.
Csak a férjemre hallgatott, sétáltak, játszottak, elvolt.Nagyon jó házőrző volt, mindent megfogott 😂😂😂
Egy év után minden előzmény nélkül egyet gondolt és ráment a férjemre.
Amit ő nem tudott h eljátszotta az esélyét.Nem lett semmi baj, de a kutya nem maradhatott.
Tehát a kutya nem felejt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!