Lehetséges az hogy a kutya álmában elengedi a bűzmirigyét?
Azt vettük észre hogy néha felcsap egy elég kellemetlen szag ami nem a megszokott puki szag.
A helyén néha egy kis nedves foltot találunk ami megint elég szagos.
Ezt a szagot már éreztem mikor egyszer az állatorvos elaltatta és kifolyt a mirigy tartalma. lehetséges hogy magától is ennyire ellazul?
Ez elég érdekes lenne, mert a bűzmirigy úgy tudom csak nyomásra ürül.
Ezért szokott a lágy székletű kutyáknak bűzmirigy problémái lenni és az állatorvos nyomással rásegít.
Amúgy, ha a bűzmirigy ürül, az nem csak kis nedves foltot hagy, hanem ronda sötét sárszerű cucc folyik ki.
De nem vagyok szakember, csak egy sokat tapasztalt kutyagazdi, ezért a legjobb lenne, ha ezt az állatorvostól kérdeznéd meg!
Épp tegnap voltunk állatorvosnál mert kb fél évente elviszem ha van vele valami ha nincs. Az orvos megvizsgálta és aemmi baja nincs.
Ez a szag sem mindennapos olykor előfordul és csak mikor alszik.
A szeklete normális és mozgatva is van. Oda nyúltam és nem érzem hogy feszülne.
És mikor altatták mert diszplazia szűrést csináltak megcsapott a szag és a kezemre is került belőle az orvos mondta h az a buzmirigy tartalma, szóval nyomás nélkül is távozhat , de tud e magától ennyire ellazulni.
2 eset lehetséges: bűzmirigy be van gyulladva, de annyira, hogy tályog lett és kifakadt
Vagy
a kutyák egy része még arra is képes, bűzmirigy tartalmát a székletürítéstől függetlenül is üríteni tudja, DE csak a váladékkal teli ürül, tehát valószínű magától nem tud.
Mindenképp felhívnám az orvost, vagy elvinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!