Hogy lehetne minel inkabb tisztan tartani a kutyat?
Amikor büdös egy kutyus az általában a gazdi hibája. A rossz táplálás vagy nem megfelelő tisztán tartás általában az oka. Pl nekem minden sintértelepről befogadott kutyám mikor elhoztam nem kicsit volt büdös, de megfürdettem őket alaposan, befújtam őket bolhairtóval, elkezdtem normális étellel táplálni őket és kb egy hónap alatt nem csak sokkal, de sokkal gyönyörűbbek lettek, de a szaguk is megszűnt. És még cicákkal is jártam így, akiket utcáról rossz állapotban fogadtam be. Apropó fürdetés, tévhit, hogy nem szabad gyakran mosdatni őket, ha megfelelő terméket használsz, ami hypoallergén, sensítive vagy ilyesmi és utána mindig használsz valamilyen balzsamot vagy olajat, akkor visszakapja a védőképességét és nem roncsolódik a bunda.
Illetve sokszor idős állatokon lehet érezni, de ha rendszeresen ápolod szemét, fülét is, meg adsz rá olajat a bundájára(én pl kókuszolajat használok idős állatkáim bundájára, nagyon szépen ápolja, tisztán tartja és rendkívül illatos is), meg időnként meg is fürdeted és mindennap kikeféled a bundáját stb stb, akkor nekik is minimálisra csökkenthető, vagy akár teljesen. Én csalok, mert az én idős kutyáim, cicáim imádnak ágyban takaró alatt aludni naphosszat, szóval nekik sokszor öblítő illatuk van:D
Aj már, tipikus kutya tulajdonos szokás, hogy már pedig a kutyának nincs szaga. DE, VAN SZAGA!!!! Huszon x évig macskával éltem együtt, amióta a páromhoz költöztem, ahol van kutya, ráadásul nagy 40 kilós amstaff, aki fentreng a kanapén, azóta tudom, hogy mi az, hogy kutya szag. Tovább megyek, húgoméknak most lett pici máltai kutyája, 10 hetes kölyök és annak is VAN SZAGA!! A kis bebújós házának is, meg magának a kutyának is. Nekem senki ne mondja, főleg meg olyan, aki világ életében kutyával élt együtt, hogy nincs szaguk... Főleg ha kimegy pisilni, sz*rni, akármi, hűvösebb az idő utána lehet igazán érezni, ha vizes lesz, arról ne is beszéljünk. Szóval ezt elfelejthetnétek, hogy nincsen szaguk, mert van.
Kérdező: Úgy gondolom, hogy attól, mert te költöztél oda a párodhoz, a lakás az övé, vagy bérlitek(?), nem tudom, de szerintem mivel ez egy nagy felelősség, igen is van beleszólásod. Mert nem ő van egyedül, hanem ketten vagytok már. Beszéljétek meg. Mondd el neki, hogy miktől tartasz és jussatok ketten közös nevezőre.
A kutyával való együttélésről annyit tudok mondani, én is belecsöppentem, sok mindent másképp csinálnék. A hófehér szőnyegnek búcsút mondhatsz. Hetente minimum 3x porszívózás, felmosás és én a köztes időkben fel is szoktam söpörni. Ha felengeditek a garnitúrára, kanapéra, mi le szoktuk teríteni pokróccal vagy valamivel, ami talán még rosszabb, mert ha leülsz, merő kutyaszőr lesz minden ruhád. Rövid szőrű a párom kutyája, kap mindenféle lósz.rt, hogy ne hulljon a szőre, mégis pl. minden zoknim, otthoni, kényelmes ruhám egy merő kutyaszőr és még ez a szösztelenítő henger is alig viszi le, mert beleragad, nem úgy, mint pl a macskaszőr. A pokrócot a kanapén 3 naponta cseréljük, de szerintem ez is kevés. Hálószobába az ágyra én nem engedném, mert az is tiszta szőr lesz az egész, nálunk szerencsére nem is akar feljönni az emeletre éjjel. A ruháitokat ajánlom mosás után szárítógépbe tenni, így kb minimalizálódik rajta a szőr. Amíg nem volt szárítógép az összes melltartóm, bugyim, zoknim, felsőm, mindenem tiszta szőr volt. Mivel száll, ezért arra is készülhetsz, hogy fogsz találni pl. konyhapulton, sütőben (..), hűtőben, mindenen szőrt, konyharuha, törölköző.. hiába takarítasz rendesen, vagy mint az őrült, ezek elkerülhetetlenek. A boston is rövid szőrű, szóval szerintem nálatok is hasonló lesz a helyzet.
Sok sikert! ;)
26N
Utolsó, máltainak nem lehet szaga, de mivel kölyök volt valószínű pisi szaga lehetett mivel egy kölyök kutya sokszor pisil,de ez idővel elmúlik.
Nekem 18 éve vannak kutyáim lakásban, sok nem kutyás ismerős jár hozzánk és egy se panaszkodott kutyaszagra. Sőt az egyik tisztaság mániás meg is említette milyen fura,hogy nincs két kutya mellett szag. Mondom fontos a megfelelő tisztán tartás egy lakáskutyát 5-8 hetente érdemes megfürdetni. Emellett fontos a jó minőségű étel is. Illetve legalább havonta 1-2 alkalommal legyen kimosva a kutyafekhelyük is.
Az a baj nagyon elterjedt az a tévhit hogy a kutyát évente 2x lehet fürdetni és stb. Így persze,hogy büdös lesz. Illetve a kaja sem mindegy.
kolléganőmnek 4 kutyája volt bent és abszolút nem volt soha kutyaszag!
Mivel kutyakozmetikus vagyok tisztában vagyok a kutyaszag fogalmával. Bizony amelyik kutyát nem ápolják és vizet is évente 1-2x lát az büdös.
Normálisan ápolt kutya viszont nem büdös. Vannak kicsik nagytestűek is akik 6-8 hetente járnak,semmi szaguk.
De fontos,hogy a kutya szemét és fülét is tisztán tartani,mert a csipa és a fülzsír is büdös ha felgyülemlik!
Illetve a gazdinak muszáj a kutya fenekét is letörölni,ha szaros,mivel az is bűzforrás.
Én 4-5 hetente fürdetem a kutyáimat, havonta 1x mosva van a fekhelyük,játékaik,pórázok,nyakörvek. Hetente egyszer alapos fésülés. Minőségi kaján élnek. Nincs szaguk.
A kölyöknek addig volt míg sokat pisilt. Mivel kan szépen kinyírtam a kukacánál a szőrt meg a kukac előtt is. Ha nagyon pisis volt fogtam beállítottam a kabinba és vízzel megmostam a belső combját meg a ceruzát és környékét. De most már szépen kezd szobatiszta lenni és kevesebbet pisil,így kevésbé pisis. Így nincs szaga.
De ehhez az kell,hogy tényleg a gazdi megfelelően ápolja a kedvencét.
Ha tényleg máltai akkor nem lehet szaga :D ha szaporítós akkor nincs több kérdés.
Csipáját is leszeditek? füle nincs begyulladva? ezek is bűzforrások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!