Kutyát, vagy gyereket könnyebb nevelni?
Tudom, hogy teljesen más a két dolog, az egyik egy állat, a másik egy ember. De, észre vettem, hogy van aki nem bír egy kutyával ordibál vele, a kutya lese sz... a gazdát, de 3 gyereket meg felnevelt, és jól neveltek a gyerekei. És láttam olyan embert, akinek iszonyúan jól nevelt a kutyája, de egy gyerekkel meg már nagyon nagy problémája van. Van aki azt mondja a kutya nem tud szándékosan kiszúrni a gazdájával, ha valamiért mérges rá, vagy hasonló, és szerinte a gyereket tudnak direkt rosszalkodni, ha nem tetszik nekik valami. És ezért inkább kutyája van mint gyereke, és azt mondja egy kutyával sokkal jobban jár az ember, mint egy gyerekkel.
Szerintetek egy kutyát tényleg sokkal jobb, könnyebb felnevelni mint egy gyereket?
Egyiket sem könnyű.
Bármelyikkel bármit csinálsz, mindig akad néhány okoskodó, aki odajön és beledumál, hogy nem jól csinálod.
Mint a passziánsz a lakatlan szigeten.:))
következetesség, nyugalom, türelem ez fontos mindkét esetben a modern gyermek és kutyapszichológia nagyon hasonló
egy kutya 2-3 éves gyermek értelmi és érzelmi intelligenciájával rendelkezik
manapság sok a hisztis, neveletlen, hiperaktív gyerek és kutya is -ugyanazon pontokon hibáznak a kutyat- és a gyereknevelésben is!
a gyerekeknek is kell feladat, szabályok, határok és jutalom ha megfelelt az előző feltételeknek, "megdolgozott érte" láthatja értelmét a cselekedeteinek
a képlet ugyanaz exercise, discipline and affection:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!