Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyát szeretnék! Tanácsot...

Kiskutyát szeretnék! Tanácsot kérnék, ki milyen élményekkel van?

Figyelt kérdés
Fiatal pár szeretne kiskutyát, panel lakásba. Szerintem nagy kitolás a kutyusnak is. De a gyerek nem jöhet még szóba.. kistermetű kutyusra gondoltunk. Szerintetek mik közül válogassunk? Gondolkodtunk a Yorkshire Terrier és Westi között. De kitolás mindenkivel.. :S Olyan kutyusra lenne szükségem akinek nem túl hosszú a szőre, és nem kell minden pillanatban azt lesni mikor mászik épp az ágyba h össze szőrözzön mindent.
2010. júl. 26. 00:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Szerintem látogass el egy menhelyre, és ott a dolgozók meg tudják mondani arról a kuytárol amelyik Neked tetszik, h milyen a természete.És ott vannak felnőtt kutyák is, akiken látszik, h mekkorák.

vagy a jack russel terrierhez mit szolsz? annak rövid a szőre, kedves, de kissé hiperaktiv.

2010. júl. 26. 00:54
 12/26 anonim ***** válasza:
Amiket itt említettünk szerencsére még elég normálisak. És hát persze olyanra kell bízni aki szereti őket. És lehet kutyapanzióba is adni havan pénzetek. Vagy fogadni egy kutyaszittert... És komolyan mondom. És persze van egykát kutya akinek tényleg sosem hullik de őket meg kozmetikázni kell. Azért a menhelyen is nézzetek körül ha gondoljátok. :)
2010. júl. 26. 00:57
 13/26 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) A Jach Russelen is gondolkoztam, a hiperaktivitása nem nagy gond. :) A gyerekkel is lehetnek rossz napok. :):P Az is biztos h mi szeretjük az állatokat, máskülönben felesleges lenne pénzt is belefektetni a dologba.. ;)
2010. júl. 26. 01:32
 14/26 Morfologus ***** válasza:
Az elmúlt héten jópár ilyen panelos kérdést tettek fel, vissza kéne olvasni vagy beirni a kulcsszavat a keresőbe.
2010. júl. 26. 02:32
 15/26 anonim ***** válasza:

Az eddig említettek közül én a kínai kopasz kutyára vagy az uszkárra szavazok, de a bichonokat is javaslom neked. Bár mostanában egyre több a negatív vélemény róluk is, de csak annyi a titkuk, h megfelelő helyről kell venni, mint bármelyik társukat...

Sztem nagyon édes kutyák - és itt most első sorban a terémszetükre gondolok. Bár nem a rövid szőrük, mégsem hullik, mert az elhalt szőrszálak megbújnak a többi között. Viszont pont ezért igényli a mindennapi fésülést.

2010. júl. 26. 08:20
 16/26 anonim ***** válasza:

bár nem rövid a szőrük*

bocsi:)

2010. júl. 26. 08:21
 17/26 anonim ***** válasza:
Ha nem szeretnéd, hogy szőrös legyen minden akkor szerintem ne jack russellt válassz.Vannak időszakok amikor nagyon hullik a szőrük.Nekem parson russell terrierem van, simaszőrű és eléggé hullik a szőre, pedig már mindenféle vitamint kipróbáltunk.De ha drótszőrűt választasz akkor azzal nem lesz ilyen gond, csak trimmelni kell majd.
2010. júl. 26. 09:08
 18/26 anonim válasza:
0%

Szia!☺

Nekem Amerikai Amerikai Staffordshire-em van, és nagyon aranyos. Sok törődést igényel. Harci kutya de betaníthatod, hogy ne legyen. Nagyon játékos, és virgonc fajta. Én lehet hogy kiállításra viszem! >>> nézd meg egy példa >>> [link]

2010. júl. 26. 10:14
 19/26 anonim ***** válasza:

Nekem yorkshire terrierem van, és tényleg nem vedlik. Kb. annyi szőr jön belőle, mint belőled, amikor megfésülködsz. De 1-2 szőrszálon kívül többet soha nem láttam még a lakásban, pedig az ágyamon alszik.

És nem gondolom, hogy kitolás lenne vele szemben, hiszen a kisméretű kutyák nem valók kinti tartásra.

Ősszel jönnek a talajmenti fagyok, és míg egy nagytermetűnek ez kb. a talpát érinti, addig egy kicsinek rögtön a pocakja fázhat meg.

De ez nem azt jelenti, hogy nincs nagy mozgásigénye, én napi 3 órát minimum sétálok vele.

A yorkinak egyébként gyorsan nő a szőre, és rendszeres ápolást igényel.

Az pedig nem fajtafüggő, hogy bemegy e az ágyadba. Az már nevelés kérdése.

2010. júl. 26. 10:35
 20/26 anonim ***** válasza:
ha ennyire szőriszonyos vagy ne vegyél kutyát. a kopaszkutyának is van szőre, nem teljesen kopasz.
2010. júl. 26. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!