Ő már problémás kutya?
ha bizonytalanok vagytok mindenképpen érdemes szakembert felkeresni
...az is lehetséges ha rendszeresen foglalkozol vele, sokat sétáltok, rendszert viszel az életébe és megpróbálod minnél több kutyával, különböző környezeti ingerekkel összeismertetni önmagában megoldás ... fontos, hogy bízzon benned és tiszteljen is -olyan embernek meg szerintem nem való kutya aki nem tudja azt az időt, energiát rászánni amennyit igényel az állat, egy kutya többre hivatott mint, hogy hiánypótlója legyen valakinek aki kaján és simogatáson kívül mást nem nyújt neki...akkor működik velük minden ha odafigyeléssel, következetességgel, nevelgetjük, tanítgatjuk őket, megfelelő testmozgást, feladatokat, játékot biztosítunk számukra és kommunikálunk is velük minden nap
Csak egy saját tapasztalatot tudok írni. Az ivartalanítást mindenképp javaslom, de a barátnőm kan golden retrieverénél pont az ellenkezőjét tapasztaltuk.
Korábban ő volt az, akinek minden kan kutya nekiment, a végefelé már azért is, mert félelmében a gazdi lába mögé bújva morgott.
A műtét óta felbátorodott, és azóta ő lett sokkal verekedősebb. Illetve (szerintem) alapvetően agresszívabb.
Talán a gazdi is hibás, mert nem tartja elég kemény kézzel, én legalábbis nagyon komolyan elkezdenék vele foglalkozni.
Sajnos errefelé nincsenek normális kutyások, szóval kutyákkal nem nagyon tudom ismertetni. Van 3 nekem, meg még pár barát, de ennyi. A barátokkal találkozott már, velük is nagyon kedves volt de szerintem nekik is ment volna ha ők is morognak, de mivel csak pár perc volt találkozó... A többit meg tudom tenni. Szegény anyukám meg nagyon sokat dolgozik hogy nekünk jobb legyen, én nem szólhatok bele lesz-e kutyája vagy nem, meg azért jobb itt mint a menhelyen.
A másik az hogy nekem születésétől megvannak a kutyáim, és amolyan alázatos fajták szóval egy problémás kutyát nem tudom hogy kell kezelni, de a határozottság megvan csak nem tudom ilyenkor mi jó, rászólni vagy hagyni stb. Nagyon tisztel engem, látja hogy én más vagyok mint anyukám és látja hogy a többi kutyám is mennyire figyel. És maúgy mindenkit szeret és barátságos, nem fél semmitől séta közben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!