Mi a véleményetek a mudiról?
Nagyon ugatós fajta?
Mennyi mozgásra van szüksége?
Pásztorkutya, munkakutya.
Szerinted?
10 éve van mudim. Rendkívül okos és ragaszkodó fajta. Mezőn sem szalad, kapun nem megy ki...
Viszont az első 5-6 évben rengeteg foglalkozást igényel. Mozgást és tanítást egyaránt. Utána már csitul. Ugatós, hangos. És NAGYON jó házőrző!
Nekem egy nagyobb kan mudim van. A postás nem tud benyúlni tőle. De nem is baj.
Nagyon jól szocializálható. Az enyém imádja a kiskutyákat és a kisgyerekeket. Nagyon türelmes kutya.
Szereti a vizet!
Köszönöm a válaszokat !:)
Kedves 2! :)
Azt gondoltam ,hogy nagy a mozgás igénye ,csak kíváncsi vagyok rá ,hogy 1 nap nagyjából hány órát kéne vele foglalkoznom ,hogy lefárasszam. (Foglalkozás alatt a sétára/futásra/játékra/tanítgatásra gondolok)
Napi 3-4 óra elég lenne neki?
Arra lett kitalálva, hogy napi 12 órát dolgozzon. Lehet futtatni 3-4 órát, de az is kevés lesz. Munka kell neki! Ha komoly sportra veszed, az jó! Hobbi kutyának nem!
És igen, nagyon ugatós. Emellett bizonytalan, igencsak magas agresszió szintű kutya. Ez fajtajelleg.
A Mudi alkalmanként ugat. Érzelmi állapotuk szerint fejezik ki magukat. Az ugatás legfontosabb kiváltó okai: félelem, figyelemfelkeltés, riasztás, unalom, üdvözlés, szeparációs szorongás, kényszeres ugatás és védekezés.
Ez a csupa energia kutya órákon át képes fáradhatatlanul szaladgálni és dolgozni, de jól tud alkalmazkodni a nyugodtabb életvitelhez is. Nagyon szereti a labdajátékokat, valamint a póráz nélkül való hancúrozást. Imádja a kutyás sportokat, mint például: agility, obedience, flyball, frisbee és terelősport
Értem én ,hogy 12 órát is lehetne vele foglalkozni ,de erre a legtöbb embernek nincsen ideje a munka/suli mellett
Terelésre ritkán ,de lenne lehetőség
Sokszor vinném túrázni ,és futnék vele az erdőbe
Nem messze tőllünk van 1 rét is ,ott tudnék vele labdázni játszani stb
Nem lenne egyedül sok ideig általában mindig van otthon nálunk valaki (általában 4 órát lenne egyedül ,de előfordul a 8 is)
És persze kinti-benti kutya lenne (van kertünk is szóval nem lenne bezárva a 4 fal közé )
Még sajnos nincsen mudim ,de a közeljövőben szeretnék venni 1 et
Azért kérdeztem ezeket
Atlagnál ugatósabb, a hangjától kb az ablak is betörik. Matrica, a sggdben van 0/24, másokkal angiszoc, egygazdás. Pörög a fejeden, tanulna, menne, élne.
Abszolut szerelem fajtám, ha lehene már ma hazahoznék egy mudibabát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!