Milyen közép testű kutyát ajánlotok?
Kinti kutyáknak meg:
Németjuhász: Nagytestű,azt mondják hogy ő a legokosabb kutyafaj, CSAK KINT tartsd!! Játékos kutya, illetve a házat is örzi.
Rotvejler: Nagytestű, őt is KINT tartsd De ne! Packázz vele mert nagyon vad, leharapja a kezed.
Pitbul: ő is vad, de szerethető.
Eddig a legszímptikusabb a Mudi és ahoz hasonló kutyákokat ha tudtok akkor írjatok
Látom új válaszolók közül sokan nem olvasták el amit írtam válaszokban szóval aki szeretne válaszolni akkor elötte olvassa el a válaszaimat illetve a kérdés alatt található leírást. Köszönöm.
Ingyeeen???
melyik bolygón élsz.
Azért annyi amennyi a kutya tenyésztőnél,mert a szülők,nagyszülők és stb szűrve vannak a fajta betegségekre.
Ilyen az izületi betegségek,szem,húgykövesség és stb
Ezek a szűrések drágák és a kan meg a szuka kutyának is rendelkeznie kell ezekkel a szűrésekkel. Szuka gazdája akár Németországba vagy Oroszországba is kimehet a kanhoz fedeztetni,csak hogy jó legyen a vonal és egészséges jó idegrendszerű kutyák szülessenek ! Nem mindegy melyik szukát melyik kannal rakják össze!!
Ezek mind költségek.
Szerinted majd aki mindent megtesz a kutyáiért,minden szűrést és mondjuk 1-2 millióba benne van a kutya 2-3 éves korára ha nem több,fizet 1000-2000 ezer eurót a kan gazdájának a fedezésért. Majd azt várod el,hogy ingyen vagy 50 ezer ftért hozzád vág egy kölyköt??
Ellenben a szaporítosak akik 50-100 at képesek elkérni egy keverék,szűretlen kölykökért. Akik szüleinek semmi szűrése nincsen.
Konyhai maradékkal meg tescos táppal etet, be sem oltja,be sem chippeli mert az a gazdi feladata szokták mondani.
Konkrétan ő ingyen megoldja,hogy össze rak két kitudja milyen betegség hordozó kutyát. Aztán a putriba,dzsuvába ellik a kutya.. Sokat mondok ha 6 hét alatt 10 ezret költ a szukára, meg a kölykökre... és eladja 50-60 ezerét. Szerinted ez reális???
Tenyésztő 8-10 hetesen adja el a kölyköket 2-3 oltással,chippel,szerződéssel.
Kapsz tápot,pórázt,játékot hozzá.
Tudod,hogy jó idegrendszerű és egészséges kiskutyád lesz.
Én nem bántam meg,hogy 1200 eurórért vettem kutyát.
9 hetesen hoztam el, nem fél semmitől, barátságos,brutál milyen szép,jó kiállású kutya. Nyitott,közvetlen.
ismerősék 6 hetesen hoztak el egy német juhászt baszus egy falevéltől maga alá pisilt, azóta se lett jobb a helyzet. Egy német juhász félős?? diszpláziás is, mindkét láb.. 500 ezer ft lesz a műtét. Amennyit már ráköltöttek és csak 1,5 éves a kutya. 2 törzskönyves kutyát is vehettek volna. De kellett olcsón 20 ezerért....
Na így vegyél te is...
Ha ennyire nem akarsz vétel árra költeni akkor valóban a menhely lenne a legjobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!