Milyen közép testű kutyát ajánlotok?
Nem gyártja ingyen. Rengeteg orvosi vizsgálaton vesznek részt, valamint versenyeken és szemléken, hogy a kiskutya valóban jó kiskutya legyen.
(Mert simán lehetne rejtett örökletes baja)
Sok oka van, hogy miért drága. Egy tenyésztő a kutyát elviszi tenyésszemlére, kiállításokra. Ha munka vonal, akkor évekig képzi, vizsgáztatja, versenyezteti. Ez mind nagy költség.
Aztán megcsinált több szűrővizsgálatot. Pl egy sima dp szűrés 20ezer körül van. És ez a legalapabb szűrés.
A szukát viszi orvoshoz, ellenőrizte, hogy minden rendben van-e. A kölykök minőségi tápot kapnak, minimum 2 oltást, féreghajtás. Ez mind nagy költség. Ezen kívül jó helyen kapsz egészségügyi garanciát is. Ezért olyan drága egy kiskutya.
Kan kutyám van. Magyar fajta, így a költségek kevesebbnek, mint a többi fajtánál. Amit eddig költöttem rá (az alap dolgokon kívül, mint kaja, oltás) :
-kiállítások kB 50 ezer (csak a nevezési díj, utazás nincs benne)
-kutya suli alap tanfolyam 30 e, majd havonta 5 ezer
-vizsgák, munkaversenyek kB 30 e
-szűrések kB 30 e
Ehhez számolhatsz utazási költséget. Nem magyar fajtánál a legtöbb díj a duplája.
Most lesz 3 éves a kutya
Utolsó vagyok
Azt Elfelejtettem,hogy érdemes gyűjtögetni. Az a legjobb, ha fajtatiszta kutyát akarsz. Egy jó kutyára általában úgyis várni kell, addig összegyűlik
Elírtam 2× is
*fajta
Tacsdkó: pici, igaz kistestű de okos és tanítható.
Spániel: Közepes testű benti kutya szuperaranyos.
Pincsi: Naggyon pici, ő is benti, sok sok fésülést igényel, lányoknak való szerintem.
Foxy: Nagyon szerethető, hűséges közepestestű kutya.
ENNYIK VOLTAK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!