Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen közép testű kutyát...

Milyen közép testű kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kutyust és sajnos az előző kutyusunk meghalt de ő kistestű volt és több ismerősnek van közép testű kutyája és rájöttem hogy szeretnék egy saját kutyust.Aki közép testű és hosszabb szőrű de nem is tudom igazán melyik falyta illene hozzám és az elvárásaimhoz. Az plusz pont ha könnyen képezhető de az se baj ha nem.

#kutya #állat #test #közép #falytiszta #falytatiszta
2020. márc. 23. 07:40
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
32%
Ne akarj a kutyán spórolni mert ha veszel egy szapis kutyát nagy eséllye többet fogsz fizetni az orvosnál mintha megvetted volna az egészséges kutyát 300.000 ért.
2020. márc. 24. 16:36
 22/37 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy spórolni akarok vele de nem értem miért adják ilyen drágán falytiszta kutyát mert a kiskutyát a két kutya ingyen gyártja egyébként én egy megbízható tenyésztőtől szeretnék venni de egyszerűen nem értem miért ilyen drága egy kutya
2020. márc. 24. 17:05
 23/37 anonim ***** válasza:
12%
300 ezer egy kutyáért nem számít drágának, ez átlagos. Nekem szamojédem van és ő 2 millió 900 ezer volt. Na rá lehet azt mondani, hogy drága.
2020. márc. 24. 17:24
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem gyártja ingyen. Rengeteg orvosi vizsgálaton vesznek részt, valamint versenyeken és szemléken, hogy a kiskutya valóban jó kiskutya legyen.

(Mert simán lehetne rejtett örökletes baja)

2020. márc. 24. 17:45
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka van, hogy miért drága. Egy tenyésztő a kutyát elviszi tenyésszemlére, kiállításokra. Ha munka vonal, akkor évekig képzi, vizsgáztatja, versenyezteti. Ez mind nagy költség.

Aztán megcsinált több szűrővizsgálatot. Pl egy sima dp szűrés 20ezer körül van. És ez a legalapabb szűrés.

A szukát viszi orvoshoz, ellenőrizte, hogy minden rendben van-e. A kölykök minőségi tápot kapnak, minimum 2 oltást, féreghajtás. Ez mind nagy költség. Ezen kívül jó helyen kapsz egészségügyi garanciát is. Ezért olyan drága egy kiskutya.

Kan kutyám van. Magyar fajta, így a költségek kevesebbnek, mint a többi fajtánál. Amit eddig költöttem rá (az alap dolgokon kívül, mint kaja, oltás) :

-kiállítások kB 50 ezer (csak a nevezési díj, utazás nincs benne)

-kutya suli alap tanfolyam 30 e, majd havonta 5 ezer

-vizsgák, munkaversenyek kB 30 e

-szűrések kB 30 e

Ehhez számolhatsz utazási költséget. Nem magyar fajtánál a legtöbb díj a duplája.

Most lesz 3 éves a kutya

2020. márc. 24. 21:50
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok

Azt Elfelejtettem,hogy érdemes gyűjtögetni. Az a legjobb, ha fajtatiszta kutyát akarsz. Egy jó kutyára általában úgyis várni kell, addig összegyűlik

2020. márc. 24. 21:52
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz képest, hogy milyen drága egy kölyök (és több is születik egy alomban) a tenyésztő mínuszban jön ki belőle. Ez "csak" hobbi, szükséges mellé más munka is.
2020. márc. 25. 07:58
 28/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok válasz most szelektálok hogy melyik falyta legyen de még falytákat szívesen várok
2020. márc. 25. 10:45
 29/37 A kérdező kommentje:

Elírtam 2× is

*fajta

2020. márc. 25. 10:46
 30/37 Deepstate válasza:
67%

Tacsdkó: pici, igaz kistestű de okos és tanítható.

Spániel: Közepes testű benti kutya szuperaranyos.

Pincsi: Naggyon pici, ő is benti, sok sok fésülést igényel, lányoknak való szerintem.

Foxy: Nagyon szerethető, hűséges közepestestű kutya.

ENNYIK VOLTAK.

2020. márc. 30. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!