A ti kutyátok, hogy viseli, viselte a gallért?
Van egy Yorkie kutyusom, hétfőn mutottek, meg egy hétig rajta kell, hogy legyen. De nem nagyon tudja megszokni, neki meg vele mindig valaminek, nem tud rendesen enni, inni sem tőle. Elé kell tartani egy tálat, úgy tud inni. Pisilni sem tud annyira, zavarja a galler.
Ja és meg, egy kérdés a varratszedés az hogy működik, mennyi idő, és hogy csináljak ?
Az én kutyáim sem viselték jól. Akiről tudtam, hogy tuti nem bántja a sebet, arról felügyelet mellett levettem, amikor csak lehetett. Az egyik kutyám állandóan nyalogat valamit magán műtét nélkül is, nála fokozott figyelem mellett tudtam levenni. Etetésnél, pisi-kaki intézéshez mindig levettem, aztán álltam fölöttük végig, hogy ne legyen baj. Amikor rajtuk volt, ők is nekimentek mindennek, ez ilyen sajnos. Egyébként ilyen webshopokban mint pl. a petissimo tudsz venni sokkal állatbarátabb gallért is.
A varratszedés annyiból áll, hogy a doki megvizsgálja szépen begyógyult-e a seb, aztán néhány helyen elvágja a varratot, és kihúzgálja a kutyából. Ez nekik nem fáj, inkább csak kellemetlen.
Szerencsére őt nem zavarta semmiben, de mindig is egy a sarkamban járó típus volt, így nyáron terrorizálta az egész családot, amikor a fedetlen térdhajlatainkba beleállította folyton a gallért (30kg-os kis bulldózer)
Nekünk a doki azt mondta, hogy tegyük fel valamire a kaját és akkor rá tud hajolni a gallérral. Nekünk nem működött, de azért egy próbát megér.
Amúgy vegyél rá ruhát helyette, van kifejezetten ilyen célból.
Varratszedés: 10 nap múlva kellett visszamenni, és akkor hip-hop kiszedték, és adtak kék-kenőcsöt mert picit még itt-ott sebes volt neki.
Fél éve volt a műtét, de már a heg sem látszik.
Jobbulást nektek!
Nekünk a doki azt monsta
Rosszul viselte (volna), első nap után egy speciálisra cseréltük (Fressnapfban vettük, kb. olyan, mint ez:
[link] Ez egy kicsit "puhább", nem ütközik olyan keményen, ha nekimegy valaminek. Hátránya, hogy kevesebbet lát ki belőle. Elég drága volt, amikor már nem kellett, annak ellenére, hogy a sok ütődés megviselte (sokat vesztett a tartásából), eltettük, és ha megint kellene, alátennénk ebből egy rövidebbet: [link] Hogy legyen tartása, de a széleken mégis tompább ütés érje, ha nekimegy valaminek. A tállal nekünk is kellett segíteni neki.
Szerintem mi rosszabbul viseltük mint a kutya. Tacskó-yorki keverék, szóval nagyjából pont vádli magasságban volt mindig amikor teljes nekifutásból nekikoccant a lábunknak. Tele voltunk kék-zöld foltokkal :D
Tudott enni is, inni is, csak az nem tetszett neki hogy sehol se tudta nyalni magát (az én nagy örömömre, mert nekem meg a hideg futkos a hátamon attól a cuppogó-csámcsogó hangtól amit olyankor kiad).
nekünk idén volt felnőtt nagytestű kutyánál ivartalanítás..
és ruhát kapott kallér helyett..egyszer se próbálta leszedni, vagy szétrágni, vagy bármit is csinálni vele...
simán kibírta a 10napot...
varratszedésnél elcspíte 3 helyen a varratot..kihúzta egy csipesszel.. és ennyi...
annyi volt a ruhával a gond, hogy picit szoros volt ezért kidörzsölte ott lent, és azt még 2-3 napig kenni kellett és teljesen begyógyult..
Hát, nem volt a kedvence, de azért elvolt vele... Szegényem belement a fába.
Az etetés/itatás elég nehézkesen ment. De a végére megszokta. Persze nagyon örült, mikor lekerült róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!