Kutya sétáltatása póráz nélkül?
Sokszor látom,hogy a gazdák csak simán elengedol a kutyákat, parkokban, nagyobb üress placcokon. Ez nem tudom mennyiben lenne kivitelezhető nálunk is, de van egy 7 éves német juhászunk. Elég menő lenne,ha nem ráncigálna mindig ide-oda,aztán meg én őt :D . Gondolom az ilyen kutyákat már kölyök koruk óta erre szoktatják. Alapjáraton nem egy vadállat. Van még esély arra,hogy én is sétáltathassam póráz nélkül? Te mit tennél? Vagy mit tudnék tenni ez ügy érdekében?
A válaszokat köszönöm! :)
Attól még, hogy így sétáltatnak, még szabályszegő.
Meg ha a kutyádat nem tudod megtanítani szépen sétálni (akkor nem rángatna össze-vissza) akkor szabadon se fog szépen menni.
Plusz oda fog menni mindenkihez (valaki fél a kutyáktól, pláne a nagyobbaktól), minden kutyához, elszaladhat...
Vidd kutyasuliba!
7 éves kutyának már nem szabadna rángatnia a pórázt! Ha elengeded róla, akkor első dolga lesz, hogy kontrollálatlan viselkedésbe kezd, mert elmarad a rántás és ez számára olyan, mintha megszűnne a korlátozó tényező, aminek addig eleget kellett tennie.
Másik ok, ami miatt nem engedjük el pórázról a kutyát az az, hogy törvényileg tilos! Csakis zárt kutyafuttatóban szabad pórázról elengedni ebet, egyéb helyen végzett tréningekhez ott van az 5-10-15 méteres kiképzőpóráz.
A helyzet az, hogy a póráz nélküli sétáltatással jogszabályt szegnek, csak éppen nem tartatják be ezeket. Szóval olyan kutyák is vannak póráz nélkül, akik nem behívhatók. Ezzel volt is a napokban rossz tapasztalatom. Az én kutyámra rájött a hasmars. Szerencsére túl van a nehezén, de a problémás napokon nem volt játék más kutyákkal, csak annyi időre vittem le, hogy elvégezze a dolgát, volt, hogy 10 percen belül sikerült, volt, hogy fél óra kellett. Egy ilyen póráz nélküli kutya odaszaladt az enyémet ugatni, a gazdája meg nem tudta behívni, én szóltam rá, hogy csináljon valamit a kutyájával, mert az enyém éppen beteg.
Ne sétáltass póráz nélkül!
NEEEM, nem menő! Sőt, sok kutyás -köztük én is- az ilyenek miatt nem meri sétálni vinni a sajátját. Szalad felénk vicsorogva a 2 kilós Fifike, és nekem a gazdája hiába kiabálja, hogy nem bánt, az én 40 kilós kutyám viszont kettéharapná a gerincét, mint óvodás a nápolyit! Arról nem is beszélve, hogy sok ember nem szereti a kutyákat, vagy éppen fél tőlük, nem szabadítjuk rájuk, ez legyen már alap!
Törvény írja elő, hogy pórázon vigyed, tessék betartani.
Törvénynek biztosítania kéne a betartásához szükséges feltételeket, a futtatókat, nem? Ehhez képest az egész kerületben egyetlen mikró méretű van... És elvárják, hogy több száz kutya használja azt. Nem csodálom, hogy a parkban szinte minden kutya szabadon van.
Előbb neveld meg a kutyádat pórázon. Aztán behívás, közömbösítés és parancsok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!