Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz a lakásban tartott...

Mi lesz a lakásban tartott kutyákkal, ha kijárási tilalom lesz?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk. A kutyafuttatókat már kérték, hogy lehetőség szerint ne használjuk. Mi még tegnap használtuk. De állítólag hamarosan lezárják őket.

Megoldjuk a sétát parkban, játszótéren (azok most itt üresen állnak). Viszont ha már ki sem lehet majd járni, akkor nem tudom hol fog mozogni. Egyáltalán a dolgát hova végzi majd?

2020. márc. 17. 01:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, sajnos a rendkívüli intézkedések, megoldási stratégiák egyáltalán nem érintik a háziállatokat, így róluk nekünk, gazdiknak kell gondoskodnunk, nemcsak a séta, hanem élelmezés, gondozás tekintetében is.

Mielőtt valaki félreértené, én nem gondolom, hogy ez bármelyik kormánytól is elvárható lenne, épp elég nehéz az olyan megoldások kidolgozása, ami egyszerre védi az emberek életét és mégsem dönti romokba a gazdaságot, szóval nem is tartom reális elvárásnak, hogy ezen felül még próbálják meg a kutyák életminőségét is fenntartani, de emiatt a gazdiknak most még felkészültebbnek, elővigyázatosabbnak kell lenniük, mert az intézkedések azt mutatják (gondolok itt pl. arra, hogy az állateledel üzletekre is vonatkozik a max. 3-ig tartó nyitvatartás), hogy ezt más helyettünk nem fogja megoldani.

A sétáltatással kapcsolatban: valószínűleg az eü. sétákat meg lehet majd oldani, azt még Olaszországban is engedik, bár jobb lenne ha az osztrák gyakorlat valósulna meg, ott 4 főnél kevesebb ember, akik egy háztartásban élnek kimehetnek az utcára, csak létszámkorlátozás van (A három kivételes eset mellett ki lehet járni még például sétálgatni, de ezt csak egyedül, vagy azokkal, akikkel együtt él az adott személy. [link] gondolom ez alól a kutyasétáltatás sem kivétel, a lényeg, hogy ne csoportosan mozogjanak az emberek, aztán persze meglátjuk, hogy ez az osztrákoknál mennyire válik be, előfordulhat, hogy még náluk is kell szigorítani az intézkedéseken, ez igazából szerintem az emberek fegyelmezettségén múlik.

Ha nagy mozgásigényű, nagytestű kutya van panelba az nyilván problémásabb, neki nyilván nem elég az eü. séta és a lakásban sem lehet úgy lefárasztani. Ugyan most rá lehet fókuszálni az engedelmes tréningekre, trükk tanulásra, több kutyasuli is vállal online oktatást skype-on, rengeteg könyv, videó is van ezzel kapcsolatban fent a neten, szóval valameddig ki lehet húzni velük is eü. sétákkal, de lemozgatni lakásban nem tudjuk, csak agyilag fárasztani. Ha van rá lehetőség lehet érdemes szülőkhöz, rokonokhoz leköltözni kertes házba vagy néhány napra kutyanapközit keresni, ott legalább tud játszani, rohangálni a többi kutyával.

A másik, hogy lassan bárki megfertőződhet, karanténba kerülhet, fontos, hogy legyen olyan személy, akire akkor is rá lehet bízni a kutyát, akár több hétre is. Több helyen javasolják, hogy mindenki készítse össze a kutyájának a szükséges felszerelést és írja ki az ajtóra, hogy a lakásban van kutya, kit lehet értesíteni, ilyesmi.

2020. márc. 17. 15:57
 12/14 anonim ***** válasza:
63%

10, ez megint hozzáállás kérdése. Ha mindenki csak akkor és csak annyit mehet ki, amennyi a kutyasétáltatás tíz perce, akkor hatalmas kincs és adomány lesz ez.

Nyilván nem mindenkinek adnám oda én se, a kutya érdekeit kell szem előtt tartani, de a kutyának is jobb, ha nem napi 10 percet van lent.

2020. márc. 17. 18:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#10 vagyok. Nem hiszem, hogy ez a kutya érdeke lenne, sokkal inkább emberi önzőség, hogy a kijárási tilalom ellenére kiskapukat keresve megyünk ki. Buksi 10 perc alatt is tud pisikakilni, agyilag pedig bent is lehet fárasztani.

Mint tudjuk, a kutya a szőrén és a pórázon is hordozhat vírust, márpedig körbeadogatással gyorsan végigfertőzi a panelt...

Szerintem továbbra sem jó ötlet. De tegyen mindenki úgy ahogy gondol.

2020. márc. 18. 14:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Akinek nincs kutyája, de szeretne karantén alatt élni a kutyasétáltatás általi kimozdulás lehetőségével, és az egészségi állapota is megengedi, felkereshetne egy menhelyet, és jelentkezhetne ideiglenes befogadónak. A menhelyeknek is segítség lehetne ezekben a nehéz időkben, hogy egy kicsit leveszik a vállukról a terhet, néhány kutya is kikerülhetne - még ha ideiglenesen is - a kennelből.
2020. márc. 18. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!