Mi lesz a lakásban tartott kutyákkal, ha kijárási tilalom lesz?
Panelban lakunk. A kutyafuttatókat már kérték, hogy lehetőség szerint ne használjuk. Mi még tegnap használtuk. De állítólag hamarosan lezárják őket.
Megoldjuk a sétát parkban, játszótéren (azok most itt üresen állnak). Viszont ha már ki sem lehet majd járni, akkor nem tudom hol fog mozogni. Egyáltalán a dolgát hova végzi majd?
Értelemszerűen eü. séta észszerű határokon belül belefér, ha nem kertes házban lakik valaki. Tehát nem bandázunk, nem tréningezünk, nem többedmagunkkal sétáltatunk...
Egyébként én is nehezményezem, hogy a háziállatok ügyét illetően nincsen tájékoztatás (a rendeletek konkrétan nem is veszik ezt figyelembe), de majdcsak megoldjuk valahogyan. Ha a többi országhoz hasonló kijárási tilalom lesz, akkor az csak annyit jelent, hogy bevásárolni, ügyet intézni lehet csak kimenni a lakhelyről, tehát kulcsra zárni nem kell az ajtót, hogy így mondjam.
DE HANGSÚLYOZOM, HOGY EZ NEM A HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁS, mielőtt valaki utólag idetalálna a tilalom bevezetése után (ha tényleg lesz).
Olaszországban 10 v 15 percre lehet lemenni a kutyával (már nem emlékszem pontosan, melyiket olvastam), ott pl szomszédok úgy oldják meg, hogy váltják egymást a kutyu mellett. :)
Az embereknek is jó, mert az is lejut levegőzni, akinek nem lenne oka lemenni, meg a kutyának is jó, mert így lent lehet órákig, még ha futtató és bandázás nincs is, csak a ház környéke.
A #2-esnek igaza van.
Sok olaszt követek Instagramon. Már egy ideje úgy posztolnak a kutyasétáltatásról meg a napi kaja bevásárlásáról, mint a nap fénypontja, az a kis idő, amikor szabad kimozdulni egy kicsit a négy fal közül.
Kutyasulikat is bezartak mar (ment a korlevel).
En kimegyek kutyazni a budai hegyekbe es elkerulok mindenkit. Ennyi fog tortenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!