13 éves kutya esetében műtét? Tapasztalatok?
Kutyam fogai nagyon rossz allapotban vannak, fogkoves, es huzni is kell. Emellett van egy uj csomo az oldalaban ami az orvos szerint nem veszjoslo valoszinuleg, de ha mar altatja a foga miatt akkor leszedi azt is...
Masfel het mulva lesz a mutet egy klassz korhazban, elotte labort is csinalnak. Kicsit bizonytalan vagyok, alapvetoen egeszseges, furge, kis testu beagle keverek, sosem volt beteges.
A doki viszont elmondta, hogy ebben a korban az altatas miatti halalozas 3-4%. Elegge elszomorit a dolog,aggodom.
Vannak kozottetek olyan gazdik akik ilyen idos kutyat tettek ki altatasnak? Volt komplikacio? Sebek lassabban gyogyulnak? Utoljara 7 evesen volt mutetje, akkor nem volt gond.
11 éves német juhász kutyámat kipakolták, természetesen altatásos műtét volt. szinte az utolsó pillanatban. semmi komplikáció nem volt, szépen felgyógyult.
még 2 évet velünk töltött nagy-nagy örömünkre.
nekünk sikerült.
10 éves elmúlt a spánielem, amikor rákkal műtötték, és még 4 évet élt, teljesen egészségesen, teljes értékű életet.
Akkor viszont újra rákos lett, és nagyon hamar összeomlott, egy-két hét alatt olyan rossz állapotba került, hogy az altatás mellett döntöttem, bármilyen nehéz szívvel is.
De azért a 4 jó évért megérte, ma is ugyanezt tenném. Ha a kutya jókedvű, nem szenved, van kedve élni, és te is megengedheted magadnak a műtétet és kezelést, akkor szerintem dönts mellette.
Nagyon köszi a válaszokat!
Úgy döntöttünk, hogy mindenképp belevágunk, mert ez a kutya nem tűnik úgy, mint aki a végét járná... :) Szerintem sok szép év vár még rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!