Mit tegyek, hogy ne szökjön el a kutyám?
Neveld meg!
Én így tanítottam meg a kapuszabályt, de tuti van más módszer is.
Nyitva a kapu, kimegyek rajta, ha jön utánam tiltószó és visszamegyünk a kapu vonalán belülre.
Újrakimegyek ha megint átlépi, akkor megint tiltás, és vissza.
Megint kimegyek, ha már nem jön automatice, akkor csalogatom jutalomfalattal, játékkal stb. Kijön, tiltás, visszakísérés.
Elég hamar rájött, hogy mi a feladat. Lehet rajta nehezíteni, hogy a labdát kidobod neki (bár inkább valami nem guruló apporttárgyat, nehogy az útra kimenjen utána) és azután sem mehet ki.
Enyém akárhogy hívom, csalogatom bármivel nem jön ki a kapun, hanem lefekszik annak vonalában. Ha így csinál mindig megdicsérem.
Vagyis ha már nem megy ki csalogatásra, akkor meg kell jutalmazni mindig.
Ha megtanulta akkor sem árt néha-néha átismételni.
Illetve nagyon fontos, hogy akárhányszor hívása visszajön meg kell dicsérni. Ha hajkurászni kell, akkor természetesen nem, tiltani kell.
Remélem segítettem.
Heti 2 séta semmi.
Napi 2, na az már jó. Nem véletlenül szökik. Egy kutya, nem hörcsög hogy mókus kerékben fusson körbe-körbe amíg el nem fárad. Hiába a nagy kert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!