Kevésbé ugatós kutya fajták?
Nem rég vettünk egy házat a barátommal, és nagyon szeretne egy kutyát.
Én nem vagyok kutyás, de belementem..
Németjuhászaik voltak eddig, azt viszont nem szeretnék. A volt szomszédomnak is az van, és a páromék kutyája is az. Mindkettő neveletlen, ugrálnak mint az őrült, ugatnak folyamatosan. A szomszédom kutyaiskolába is járatta, mégis ilyen. Fellöki az embereket. Éjszaka az egész utcát nem hagyja aludni.
Valami nyugisabb fajtát szeretnék ami nem ugrál ennyire, és nem ugat minden rezzenésre...
vagy ami okos, tanulékony fajta. Tippek?
Kinti kutya lenne, nagyon nagy a kertünk.
:D 2 munkavonalas németjuhászom van és nem jellemző rájuk az ugatás. Nem a kutya a hülye, ha a gazda nem tudja alkalmazni az iskolában tanultakat vagy nem tud bánni a kutyával. Na mindegy.
Egyébként közhely, de leginkább nevelés kérdése. A vizsla és a yorkie is tud 0-24 ugatni, ha rá van hagyva.
Uhh bocsi de nekem ez úgy jön le, hogy neked egy nagy teher lesz a kutya ami nulla foglalkozás nélkül ki lesz vágva a nagy kertbe.. gondoljátok át mégegyszer..
A szomszédom 3 németjuhásza teljesen jól nevelt, kb 2x hallottam őket ugatni 1 év alatt, nem ugrálnak stb.. JÓL(!) kell nevelni bármilyen fajtát
Kinti kutyának mindenképp télálló bundájút válassz.
A német juhász egyébként nem az a kimondottan ugatós fajta, persze munkakutya, tehát le kell fárasztani, tréningezni vele, dolgozni vele. A jó kutya a fáradt kutya.
Esetleg berni pásztor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!