Eladtam egy kutyàt részletre, nem kaptam meg a teljes összeget mit tegyek?
Büdös cigány vagy aki segélyből, meg kutyatenyésztésből él, rád kéne gyújtaniuk az állatvédőknek a házat, az emberjogvédők meg a sorosbérencek majd úgyis újjáépítik és még a köztársasági elnök is kitüntet te Gróf!
Viccen kívül, verd bele a fxod az 5 ezer forintodba, én annyit hagyok jattot egy étterembe!
Sajnos ilyen kis értékben (nem tudom, hogy mennyi volt a teljes összeg, de gondolom ha 5000ft-onként törleszti nem sok) a rendőrség magánszemélyek közötti szerződéssel nem nagyon fog foglalkozni.
Én egyszer nagyon ráfáztam örökbefogadási szerződéssel, amit én kötöttem az új gazdival (talált kutyus volt, nem akartam menhelyre vinni, de megtartani sem tudtam, ezért gondoltam keresek neki gazdit, oltásait, orvosi kezelését vállaltam, de szívférges volt a kutyus, aminek a kezelése hosszú idő, szerződésben rögzítettük, hogy ő folytatja majd a kutyával a kezelést, de nem tette), több hetes procedúra után végül csak egy menhely segítségével és az ő jogászukkal tudtuk megoldani.
A szerződésben rögzítve volt, hogy a kutya egészségesen, oltva, féregtelenítve kerül az új gazdihoz? Tanúk voltak?
Ha igen szerintem keress egy ügyvédet, aki tud segíteni, a rendőrség ezzel sajnos nem fog kezdeni semmit, de lehet az ügyvéd is több kiadás és macera, mint amennyit nyernél vele :(
Viszont azt jó lenne kideríteni, hogy tényleg jól van e még a kutya, akár képet küldjön róla, de a legjobb lenne ha meg tudnád nézni valahogy. Akár valami fals indokkal is felhívhatod, hogy miért szeretnél találkozni, vagy ha tudod hol lakik a szomszédokat megkérdezni, hogy látták e egyáltalán mostanában nála a kutyát. Sajnos benne van a pakliban, hogy egy ivaros, törzskönyves kutyát továbbadnak szaporítónak, ha az új gazda nem is feltétlenül az.
A másik opció, hogy ha a szerződéssel nem tudtok mit kezdeni és a chip még a te neveden van, akkor bejelentheted az állatorvosnál, hogy ellopták/eltűnt és ha legközelebb dokihoz viszi, akkor értesítenek téged, hogy megvan a kutya, lehet vissza is juttatják hozzád, de akkor meg megint kereshetsz neki új gazdit, de ez sem lenne nagy könnyebbség.
Mindent végiggondolva szerintem a legegyszerűbb, ha elenged ezt a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!