Kutyanevelési tanácsot szeretnék?
Olyat próbáltatok már, hogy jön valaki, megbeszélitek előre, kimentek elé az utcára és együtt jöttök be?
Nem mondom, hogy tuti hatásos, most találtam ki, de egy próbát megérne.
Azt írod, hogy rosszabbodott a helyzet. Nem lehet, hogy valami kiváltotta? Esetleg valaki olyan jött, akit nem szívesen láttatok, vagy valaki haraggal távozott?
Ahogy elnézem ez sima területőrzés, csak nem igazán szakszerűen csinálja. :))
...ha egyre rosszabb a viselkedése az a legbiztosabb jele, hogy nem az emberek hanem a kutyus kényszerül a vezetői pozició betöltésére !
-ha a nemkívánt viselkedést csak megerősítitek benne, pl ilyenkor ölbekapod stb. akkor csak még frusztráltabbá, zavarosabbá fog válni.
A "falkavezérség" ahogy említed az elsősorban döntésképességben nyílvánul meg, és egy folyamatos "munkát" igényel részetekről.
Ha bármilyen helyzetben a kutya dönt legyen szó akár a játékról (ezt említetted) akkor ő a vezető és nem ti.
Fennell és Cesar Millan is ír olyan lehetőségekről is (találkozás, ételosztás, séta, stb.) amelyek segítségével minden területen éreztetni lehet vele, hogy megbízható, tisztelető, igazságos, nyugodt és határozott vezetői vagytok a kutyusnak. Csak következetességgel, odafigyeléssel, csapatmunkával érhettek el eredményt.
...ha elakadtok érdemes szakember segítségét kérni és nem halmozni az esetleg a rossz kommunikációból fakadó hibákat ami által csak egyre rosszabb a helyet!
Próbáljunk meg az országban maradni.
Itt most valódi probléma van, nem elég az amerikai sztárocskák véleménye.
Nem kell mindent a filmekre visszavezetni, többféle módszert ki kell próbálni.
Világszerte elismert szakember? Mert csinált egy filmet? Ne nevettes!!
Ez pont olyan, mintha valaki orvoshoz menne és Hugh Lauriet keresné.
Tudatlanságra pont az vall, ha istenítesz valakit.
Egyébként elolvastam és megnéztem az amerikai csodakiképzők műveit. Állítom, hogy több kutyát neveltem már meg, mint azok ketten összesen.
18:12 ha olvastál volna valamit tőlük szerintem feltünt volna, hogy egyikük angol a másik mexikói és egyikük sem kiképző hanem egy tenyésztőrő-viselkedés kutatóról és egy kutyaviselkedési szakértőről van szó...
örülök, hogy kis hazánkban tolonganak a világhírű nethuszárok akik kutyák ezreinek mentik meg életét:)))
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!