Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyanevelési tanácsot szeretnék?

Kutyanevelési tanácsot szeretnék?

Figyelt kérdés
Van egy egyre súlyosabb problémám. Kb. 1 éve hoztunk menhelyről egy kutyát. Kezdetnek nagyon félénk, visszafogott, jó kutyus volt. Na de ahogy rájött milyen jó helye van, egyre bátrabb lett, teljesen megnyílt és ennek természetesen nagyon örülünk. Igazi kutya lett, és ezzel járnak bizonyos negatív viselkedések is. De hát elég tapasztalt kutyások vagyunk, tudjuk kezelni, egyetlen egy dolgot kivéve. Mikor csöngetnek, mint az őrült megy neki ajtónak, rohan ki, ugatva, vicsorogva, és hát megijednek tőle. Bántani nem bánt, néha előfordul hogy a lábakat csipkedi de ahogy belép a vendég a házba már kedvesen csóvál és nyalogat. Már mindent próbáltunk, de ilyenkor egyszerűen semmire nem reagál, arra sem ha eltoljuk, rászólunk, kiabálunk, pedig a múltja miatt a kiabálástól alapban mindig kikészül, ráadásul ismeri az alap vezényszavakat és engedelmes kutya, de ilyenkor nem lát, nem hal, bármit tehetünk. Ötletek?
2010. júl. 24. 18:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Vissza vinni akkor sem fogom ha vérkutyává változik. Megmentettem, hazahoztam, rendbeszedtem, kutyává varázsoltam és nem mondok le róla. Ráadásul ez nem egy olyan tragikus gond ami miatt élhetetlen lenne. Nem bánt senkit csak azon a három méteren az ajtó és a kapu között kicsit kellemetlen, de más téren álom kutya. Ha így marad, hát így marad (bár szerintem mindenre van megoldás csak idő, türelem és valami jó stratégia kell)
2010. júl. 24. 19:18
 12/21 A kérdező kommentje:
tanulj meg olvasni, írtam hogy ez az egyetlen probléma amin kicsit fennakadtunk, minden mást megoldottunk, nem kis energiába került , és elmondhatom hogy nagyon büszke vagyok, mert rá sem lehet ismerni, boldog, vigyorgó kutya lett, nem érzem hogy csődöt mondtam volna, és nálam jobban nem hinném hogy bárki jobban tudná nevelni. Senkinek semmi oka rá hogy vissza vegye.
2010. júl. 24. 19:21
 13/21 Akiteki ***** válasza:

Olyat próbáltatok már, hogy jön valaki, megbeszélitek előre, kimentek elé az utcára és együtt jöttök be?

Nem mondom, hogy tuti hatásos, most találtam ki, de egy próbát megérne.

Azt írod, hogy rosszabbodott a helyzet. Nem lehet, hogy valami kiváltotta? Esetleg valaki olyan jött, akit nem szívesen láttatok, vagy valaki haraggal távozott?

Ahogy elnézem ez sima területőrzés, csak nem igazán szakszerűen csinálja. :))

2010. júl. 24. 19:47
 14/21 anonim ***** válasza:
Pont ilyen problémát oldanak meg egy ugatós, felugrálós tacsival a Póráz két végén c. sorozat 9. részében. Netről letölthető! :) Nálunk bevált!
2010. júl. 24. 21:38
 15/21 anonim ***** válasza:

...ha egyre rosszabb a viselkedése az a legbiztosabb jele, hogy nem az emberek hanem a kutyus kényszerül a vezetői pozició betöltésére !

-ha a nemkívánt viselkedést csak megerősítitek benne, pl ilyenkor ölbekapod stb. akkor csak még frusztráltabbá, zavarosabbá fog válni.

A "falkavezérség" ahogy említed az elsősorban döntésképességben nyílvánul meg, és egy folyamatos "munkát" igényel részetekről.

Ha bármilyen helyzetben a kutya dönt legyen szó akár a játékról (ezt említetted) akkor ő a vezető és nem ti.

Fennell és Cesar Millan is ír olyan lehetőségekről is (találkozás, ételosztás, séta, stb.) amelyek segítségével minden területen éreztetni lehet vele, hogy megbízható, tisztelető, igazságos, nyugodt és határozott vezetői vagytok a kutyusnak. Csak következetességgel, odafigyeléssel, csapatmunkával érhettek el eredményt.

...ha elakadtok érdemes szakember segítségét kérni és nem halmozni az esetleg a rossz kommunikációból fakadó hibákat ami által csak egyre rosszabb a helyet!

2010. júl. 25. 11:47
 16/21 Akiteki ***** válasza:

Próbáljunk meg az országban maradni.

Itt most valódi probléma van, nem elég az amerikai sztárocskák véleménye.

Nem kell mindent a filmekre visszavezetni, többféle módszert ki kell próbálni.

2010. júl. 25. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
(csak az előzőnek... mindenesetre ha valaki tanulmányozza behatóbban az említett világszerte elismert szakemberek műveit közelebb juthat a kutyák megértéséhez mint azzal ha valaki fikázza tájékozatlanul, tudatlanul ezeket az embereket)
2010. júl. 25. 16:23
 18/21 Akiteki ***** válasza:

Világszerte elismert szakember? Mert csinált egy filmet? Ne nevettes!!

Ez pont olyan, mintha valaki orvoshoz menne és Hugh Lauriet keresné.

Tudatlanságra pont az vall, ha istenítesz valakit.

Egyébként elolvastam és megnéztem az amerikai csodakiképzők műveit. Állítom, hogy több kutyát neveltem már meg, mint azok ketten összesen.

2010. júl. 25. 18:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Amikor kinyitod az ajtót dícsérd meg. Ha te vagy a falkavezér csak a figyelmedet akarja felhívni a látogatóra. Elsőre nem biztos, hogy lesz változás, de egy kis idő múva csak addig fog ugatni, amíg meg nem érkezel. Ha bejött a vendég és továbbra is ugat akkor hagyjátok figyelmen kívül. Hamarosan abba fogja hagyni.
2010. júl. 25. 20:12
 20/21 anonim ***** válasza:

18:12 ha olvastál volna valamit tőlük szerintem feltünt volna, hogy egyikük angol a másik mexikói és egyikük sem kiképző hanem egy tenyésztőrő-viselkedés kutatóról és egy kutyaviselkedési szakértőről van szó...

örülök, hogy kis hazánkban tolonganak a világhírű nethuszárok akik kutyák ezreinek mentik meg életét:)))

:)

2010. júl. 25. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!