Örzés-védést, vagy nyomkövetést nehezebb megtanítani egy kutyának?
Doberman miatt kérdezem, van egy kölyök kutyám, és valamelyiket esetleg mind a kettöt megtanítanám neki majd.
Azt hallottam, a nyomkövetést, nagyon sokat kell gyakorolni. Tényleg? Melyiket tanulná meg elöbb, melyik a könyebb?
Hát...Talán a nyomkövetést könnyebb.Vagy attól függ hogy hogyan érted.? A nyomkövetést taníthatod neki úgy,hogy mondjuk elbújik valakid,és te a kutyussal megszagoltatod az egyik ruháját vagy valami,és próbáld "megmagyarázni" neki,hogy szagolja ki,hogy ő hol van......
De egyébként nemigen értem a kérdésedet.
De szerintem ezt könnyebb egy felnőtt kutyával.
*...ne te tanítsd meg neki.
bocsi.
Utolsó: a kutyának mindent a gazda tanít csak a skolában megmonjdák neki hogy, de nem ők nevelik a kutyát. És aki jó kutyát akar az már nagyon fiatalon el kell hogy kezdje képezni. Nem kell várni felnőtt koráig.
Szerintem a nyomkövetés egyszerűbb, a másiknak sokkal több dolgot kell megtanulni. Viszont szerintem unalmasabb is.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:30
Az biztos , de az örző-védés cseppet más mint a házőrzés.
http://www.youtube.com/watch?v=zwJgnBQiJho
Biztos láttátok már ezt a vidit, amikor megnéztem, elhatároztam, hogy nem érdekel, mennyit kell majd a kutyával folglakozni, tanítani, időt ráfordítani, én így meg akarom tanírani, ha évekbe kerül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!