Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örzés-védést, vagy nyomkövetés...

Örzés-védést, vagy nyomkövetést nehezebb megtanítani egy kutyának?

Figyelt kérdés

Doberman miatt kérdezem, van egy kölyök kutyám, és valamelyiket esetleg mind a kettöt megtanítanám neki majd.

Azt hallottam, a nyomkövetést, nagyon sokat kell gyakorolni. Tényleg? Melyiket tanulná meg elöbb, melyik a könyebb?

2010. júl. 24. 16:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
az örzővédés az ösztönében van. a nyomkövetés kajával egyszerűbb megtanítani, de szerintem az örző-védő egyszerűbb. ja és javaslom ne te tanícsd meg neki hanem járj vele kutyasuliba. érdemes neki mindkettőt tudnia, ki tudja mikor lesz rá szükség ;)
2010. júl. 24. 16:55
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát...Talán a nyomkövetést könnyebb.Vagy attól függ hogy hogyan érted.? A nyomkövetést taníthatod neki úgy,hogy mondjuk elbújik valakid,és te a kutyussal megszagoltatod az egyik ruháját vagy valami,és próbáld "megmagyarázni" neki,hogy szagolja ki,hogy ő hol van......

De egyébként nemigen értem a kérdésedet.

De szerintem ezt könnyebb egy felnőtt kutyával.

2010. júl. 24. 16:56
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen úgy szeretném, persze, hogy suliba, de azt mondták ismeröseim, hogy valami iszonyú sokat kell foglalkozni vele, hogy megtanulja, hogy több száz méterig kövessen egy szagnyomot.
2010. júl. 24. 16:56
 4/12 anonim ***** válasza:
Ui.: Egyet értek az előzővel,az örző-védés a vérében van,és a nyomkövetést is te tanítsd meg neki,mert úgy jobb...
2010. júl. 24. 16:57
 5/12 anonim ***** válasza:

*...ne te tanítsd meg neki.

bocsi.

2010. júl. 24. 16:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: a kutyának mindent a gazda tanít csak a skolában megmonjdák neki hogy, de nem ők nevelik a kutyát. És aki jó kutyát akar az már nagyon fiatalon el kell hogy kezdje képezni. Nem kell várni felnőtt koráig.

Szerintem a nyomkövetés egyszerűbb, a másiknak sokkal több dolgot kell megtanulni. Viszont szerintem unalmasabb is.

2010. júl. 24. 17:00
 7/12 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szintű nyomkövetésre vagy öv.-re akarod megtanítani.A nyomkövetés sztem sokkal nehezebb , én öv.-zök a kutyámmal és sztem nem túl nehéz , bár kutyafüggő mint a nyomkövetés is.Mind2-nél sokat kell foglalkozni a kutyával ha komolyabb szinten akarod csinálni vele a dolgot.
2010. júl. 24. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Kutyaiskolában mind a kettőt simán megtanítják, de őrizni tanítás nélkül is őrzi a házat, arra nem kell külön oktatni.
2010. júl. 24. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:30

Az biztos , de az örző-védés cseppet más mint a házőrzés.

2010. júl. 24. 18:55
 10/12 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=zwJgnBQiJho

Biztos láttátok már ezt a vidit, amikor megnéztem, elhatároztam, hogy nem érdekel, mennyit kell majd a kutyával folglakozni, tanítani, időt ráfordítani, én így meg akarom tanírani, ha évekbe kerül is!

2010. júl. 24. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!