Virágalátét, mint kutyatál? Éjjeliszekrény, mint kutyaház?
Egy új ismerősömnél voltam és van egy kis pincsi-máltai keverék kis pamacs kutyája. Ki van kötve kb 2 méteres láncra, azért, mert kifér a kerítésen. A háza egy régi éjjeliszekrény, amiből kihúzták a fiókokat és be van téve neki egy pléd összehajtogatva, így végülis elég vastag. Egy műanyag virágcserép alátét, ami olyan, mint egy kistányér, az az etető tányérja, az is mocskos, a vizes edénye meg egy régi kis homokozós vödör, ami oldalt felül el van repedve. A kutya tiszta sár és elég sokat ugat, de ilyen nyüszítős ugatással, vagy cujjog, nem tudom.
Ti ismertek ilyet? Úgy sajnáltam szegényt, azt mondta, nem az övé a kutya, a tesójáé, de elköltözött és oda nem tudta magával vinni, így nála maradt.
Telefonálsz/írsz/elmész állatvédőkhöz és megmondod, hogy nem szeretnéd megmondani a neved, mert tartasz a következményektől, de kötelességednek érzed megtenni a bejelentést.
Itt nem a kutyatál a probléma (az tökmindegy), hanem a lánc, meg eleve az, hogy egy máltai keverék kint lakik. Hiába hosszú a szőre, nincs aljszőrzete, nem való kintre.
Láncra meg végképp. Ez kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Semmi baj, a kutya már nálam van.
Megbeszéltem vele a dolgokat őszintén és szívesen oda adta nekem a kiskutyát egy lemondó nyilatkozattal együtt.
Rendbe tettem, elvittem orvoshoz, kapott bolha és férgek elleni kezelést. Én panelban lakom és van egy cicám, de eddig nincs köztük semmi baj, a kutyus most pihen, eléggé elfáradt a nagy fürdésben.
Holnap reggel korán kimegyek az állateledeleshez, ahol a cicámnak veszem a kaját és veszek neki is valami tápot. Nem is tudom van-e valami érzékenysége.
Ez most hirtelen jött, de majd megoldom, legalább már melegben van tisztán, tiszta párnán aludhat.
Ez nagyon nagyon gáz. Láncra kötve szerencsétlen, és az éjjeli szekrény+pokróc megoldás sem túl jó, a pokróc átnedvesedik és többet árt mint használ. Szalmát célszerű ilyenkor kitenni, illetve a kutyát bevinni....no komment. Maradékkal etetés meg... Minek kellett nekik kutya úgy egyébként?
Szerintem jelentsd be a jegyzőnél, vagy állatvédőknél, a kiskutya érdekében. Ez így neki nem élet. Legyél okos és segíts neki új életet kezdeni.
Nagyon jó ember vagy Kérdező, sok ilyen kellene még és rögtön más lenne a világ képe!
Ha tudsz, tegyél fel képet a kutyusodról!
Jó ember vagy kérdező, sokkal jobb lesz neki nálad.
Kistestűek nem valóak kintre,főleg nem láncra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!