Kozep azsiai juhasz kutya mennyi idos kortol valik igazi
hazorzove (ha valik)?
Figyelt kérdés
Van egy 4 honapos kozep azsiai juhasz kutyusom nagyon szep es meg vagyok elegedve vele, 52 cm es 28kg. Kicsit nehez vele banni, a kezem, labam harapdalasarol meg mem igazan tudtam leszoktatni de szerencsere van mas kutya akivel le tudja farasztani magat, leul, lefekszik, ott marad es ad pacsit, ennyire tanitottam eddig. Most jon a lenyeg: idegen emberektol, kutyaktol mar kiskoratol tartozkodik es ugatja de azert latszik, hogy fel meg es nem mer kozel menni csak tavolrol, nameg egy dobbintassal konnyeden el lehet ijeszteni. Arra lennek kivancsi, hogy szerintetek ez termeszetes es amikor megno majd ,,jo hazorzo" lesz:D? Es most jon a legszomorubb ami 2 napja tortent: valaki megdobta egy soros uveggel este...hallottam, hogy nagyon tamadja a kaput de nem mentem ki es egyszer csak el kezdett nyivogni es bebujt a kemence ala es 10perc kellett mire ki tudtam csalni...meg soha nem lattam szegenyt ilyennek aztan masnap reggel meg nem volt a legjobban szomorunak latszott de aztan delutanra mar teljesen helyrejott es ugyan ugy barmi mozgasra tamadott de a tegnap este erkeztem haza es nem tudta, hogy en vagyok es ugatott es ahogy bementem elszaladt hatra es ugy ugatott es aztan amikor mondtam a nevet csak akkor jott oda....ma is nagyon aktiv ugat mindent de a velemenyetekre lennek kivancsi, hogy ez lehet-e kihatassal vagy elfelejti vagy barmi tapasztalat/velemeny legyszi:).
Nem annak kellett. Abbol is latszik, hogy nem vittem setalni, mutogatni. Valoban egy agressziv kutyat szeretnek.
2020. febr. 21. 12:37
22/36 anonim válasza:
Akkor valóban egy hülye barom vagy. Egy agresszív kutya nem egyenlő a jó házőrzővel, te szerencsétlen!
2020. febr. 22. 18:40
23/36 A kérdező kommentje:
Szerencsetlen vagy te:)) arra ertettem, hogy koborkutyara sincs szuksegem.
2020. febr. 22. 20:18
24/36 anonim válasza:
"Valoban egy agressziv kutyat szeretnek." - Hát rajtad tényleg nem lehet segíteni.
Az agresszív kutya NEM EGYENLŐ a kiegyensúlyozott, jó házőrző, területvédő kutyával.
A rotival pedig szét fogják tépni egymást, amint a káj ivarérett lesz. Csak szólok.
2020. febr. 23. 14:01
25/36 A kérdező kommentje:
Ezek szerint tenyleg nem ertek a kutyakhoz. Arra ertettem, hogy nem mindegyik kutya verekszik. Van amelyik odamegy, megveri, rosszabb esetben megoli ellenfelet es visszajon. Tudom, hogy a kaj nem ilyen de az enyem ezen az uton halad. Nem tudom mennyit fejlodik meg de ami nem mi vagyunk, azt szet akarja tepni legalabbis ezt mutatja. Engem mindig megismer de van olyan csaladtag aki bejon velem, a kutya fut neki, ugat aztan eszreveszi, hogy ki az es abbahagyja. Iteljetek el de ha meg no egy kicsit, es levaltja tejfogait az a tervem, hogy becsalogatok egy kisebb kobor kutyat avval a cellal, hogy tudja meg, hogy o is eros es van nala gyengebb. Mert ugye a rotival ha pl csontrol van szo, tudja, hogy a roti nyugton eszi es nem zavarhatja mert ,,megharapodik":D ha o eszik nem engedi, hogy a kozelebe se menjen a roti, en raszolok es akkor arrebb all de volt ra pelda ameg erre rajottem, hogy nezte csuful, nem evett es egyszer csak nekiszokott es jol osszeverekedtek bar kapas lett volna belole de hamar szetvalasztottam. Es kerlek ne kossetek bele mindenbe amit irok ha van valami hasznos tanacsotok miutan elfogadtatok milyen kutyat szeretnek kerlek irjatok le:)
2020. febr. 24. 07:39
26/36 anonim válasza:
Már kaptál hasznos tanácsot.
Vidd mindennap sétálni, emberek, más állatok közé, hogy kiegyensúlyozott idegrendszere legyen, megfelelő önbizalommal, és tanítsd, neveld.
Így lenne belőle jó házőrző, területét védő normális kutya.
A rotival ne engedd verekedni, mert később nagy baj lesz ebből.
Annak megint csak semmi értelme, hogy szét akarsz tépetni vele egy kóbor kutyát (no komment). Mi értelme ennek?!
2020. febr. 24. 09:07
27/36 anonim válasza:
Te egy komplett idióta vagy. Becsalogatni egy kóbor kutyát?
Ember... plüsskutyát se tarts! Csak azért nem kívánom neked, hogy a kutyád tépjen meg mert ő szívná meg utána, de jó úton haladsz.
Ostoba!
2020. febr. 24. 18:25
28/36 A kérdező kommentje:
Kivulallokent jogos a velemenyetek es igazatok is van de higyjetek el, megvam ra az okom, hogy mit miert szeretnek. Nem lelem oromom ha megver a kutyam egy koborkutyat nem vagyok hulye... csak azt szeretnem, hogy ne legyen olyan idegesitoen semmittevo mint a roti.
2020. febr. 24. 20:42
29/36 anonim válasza:
Mi a bánatnak neked kutya egyáltalán? A roti azért olyan "semmittevő" mert nem foglalkozol vele semmit és befásult szerencsétlen. Szerinted ha már 4! hónaposan kiszámíthatatlan a kutyád akkor milyen felnőttként? Amint ivarérett lesz szétszedi a másik 2 kutyádat. Kezelhetetlen lesz, nem tudod irányítani, fogadok még az állatorvoshoz sem tudod majd elvinni tásra sem, ha pedig valami baja lesz nem lehet majd megvizsgálni sem.
Neked nem való kutya, nem értesz hozzá, ostoba elképzeléseid vannak és nem hallgatsz a segítő szóra sem.
2020. febr. 25. 08:55
30/36 A kérdező kommentje:
Nem ugy ertettem, hogy semmittevo...jatekos nagyon, leul, lefekszik, ott marad, ad pacsit es poraz nelkul jon a labam mellett szoval foglalkoztam vele...arra ertem, hogy bejon akarki a kapun es ha akarja elviszi egy darab kenyerrel ahova csak akarja amikor en premium tappal etetem...mindenki neki barat, mas kutya is, egyedul a macska nem. Ha ezt ertitek jol szocializalt kutya alatt akkor koszonom, nem kerek belole nem vagyok onfeju, belatom azt, hogy kell vinni setalni mar a tegnap voltunk is es nem volt gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!