Kozep azsiai juhasz kutya mennyi idos kortol valik igazi
hazorzove (ha valik)?
Figyelt kérdés
Van egy 4 honapos kozep azsiai juhasz kutyusom nagyon szep es meg vagyok elegedve vele, 52 cm es 28kg. Kicsit nehez vele banni, a kezem, labam harapdalasarol meg mem igazan tudtam leszoktatni de szerencsere van mas kutya akivel le tudja farasztani magat, leul, lefekszik, ott marad es ad pacsit, ennyire tanitottam eddig. Most jon a lenyeg: idegen emberektol, kutyaktol mar kiskoratol tartozkodik es ugatja de azert latszik, hogy fel meg es nem mer kozel menni csak tavolrol, nameg egy dobbintassal konnyeden el lehet ijeszteni. Arra lennek kivancsi, hogy szerintetek ez termeszetes es amikor megno majd ,,jo hazorzo" lesz:D? Es most jon a legszomorubb ami 2 napja tortent: valaki megdobta egy soros uveggel este...hallottam, hogy nagyon tamadja a kaput de nem mentem ki es egyszer csak el kezdett nyivogni es bebujt a kemence ala es 10perc kellett mire ki tudtam csalni...meg soha nem lattam szegenyt ilyennek aztan masnap reggel meg nem volt a legjobban szomorunak latszott de aztan delutanra mar teljesen helyrejott es ugyan ugy barmi mozgasra tamadott de a tegnap este erkeztem haza es nem tudta, hogy en vagyok es ugatott es ahogy bementem elszaladt hatra es ugy ugatott es aztan amikor mondtam a nevet csak akkor jott oda....ma is nagyon aktiv ugat mindent de a velemenyetekre lennek kivancsi, hogy ez lehet-e kihatassal vagy elfelejti vagy barmi tapasztalat/velemeny legyszi:).
Kedves utolso. Elfogadom amit irtal es valtoztatok ezen, gondolom meg nem keso. Arrol, hogy tenyesztos-e nem nyitok vitat. Amit utana irtal a kiszokesrol az hidd el, nem ugy van, tapasztalatbol mondom, hogy amelyik kutya nem jart kint es meg volt szidva ha kiment es ivartalanitva van az soha nem kivankozik ki es ha nyitva a kapu sem megy ki, amelyik napi szinten setal annak ha alkalma van csak enni jar haza.
2020. febr. 19. 14:32
12/36 anonim válasza:
Nézd, én nem vitatkozom veled, csak segíteni akartam.
Minden kutyám sétál, jött velem sok helyre, autóval, gyalog, mezőre-erdőbe, városba, vendégségbe stb. De azt tudják, hogy a kapun kívülre csak velem és pórázon mehetnek, nem szöknek ki.
Nevelés kérdése.
De tégy, ahogy jónak látod.
2020. febr. 19. 14:43
13/36 A kérdező kommentje:
Visszaterve a kerdesre:)?
2020. febr. 19. 16:47
14/36 A kérdező kommentje:
Nagyon erdekelne akinek van ilyen kutyaja...nagyon negativ velemenyeket mondtatok en orultem, hogy kiskoratol ilyen merges mar es a testvere is pont ugyan ilyen tamad es ugat de azert meg felenk...ha etelrol van szo nem fel egybol nekiszokik a rotinak es latszik a menesen, hogy milyen ,,buszken jar a nagy tappancsaival". Szerintetek akkor nem lesz jo kutya, nem novi ki:( ?
2020. febr. 19. 18:13
15/36 anonim válasza:
Egy szapis, ideggyenge, ki tudja milyen beltenyésztett fajtajellegű keveréked van, amire te csak ráteszel egy lapáttal, ott az isten háta mögött valahol mucsajröcsögén a kis zsákfaludban.
Olyan sötét vagy, mint az éjszaka, nem kezdem el neked magyarázni a területvédést, mint egy felnőtt kutya természetes ösztönét, versus az ideggyenge szapis kutyád félelmi agresszióját.
Btw, egy kutya nem tud mérges lenni. Ilyen érzelemre képtelen.
2020. febr. 19. 21:42
16/36 A kérdező kommentje:
Vigyazz az ilyen feltetelezesekkel. Szerintem te meg sokat kell tanulj ahhoz, hogy megtudd, nem tudsz semmit. Nem ertem miert irtal ha nem akarsz segiteni. Nyilvan azert irtam ki a kerdest mert nem igazan ertek hozza te ha igy beszelsz biztosan nagy tapasztalattal es tudassal rendelkezhetsz e teren, segithetnel...
2020. febr. 19. 22:02
17/36 anonim válasza:
Mindent leírtak az előttem lévők, képtelen vagy felfogni. Ez nem a mi hibánk, hanem a tiéd.
Igen, értek hozzà, igen, egy tk-s KÁJ nem így viselkedik.
2020. febr. 19. 22:29
18/36 A kérdező kommentje:
Az anyja torzskonyves, az apja nem de egy nagyon bator, 80kilos szepseg, ha el van engedve tuti nem megy be oda senki. Elfogadom akkor, hogy nem igy kellene viselkedjen, bar csomo videot lattam ahol kaj, kaukazusi, kangal kolykok agresszivan ugattak mas kutyat meg idegen embereket es olyat is, hogy kozel erve hozzuk nem csinaltak semmit... de nem tudom azert miert kell igy lenezni en remenykedem, hogy pont ugy ahogy egy keverek kistestu kutya lehet jo kutya es hazorzo ugy o is... mindenkinek van/volt ilyen kutyaja es mindegyik baratsagos volt ebben a korban? Es kesobb valtak jo orzo-vedo kutyava?
2020. febr. 19. 23:20
19/36 A kérdező kommentje:
Es meg eszembe jutott az is, hogy amikor kicsi volt mondtam az allatorvosnak es azt mondta, hogy annak csak oruljek, nem ugy nez ki mint aki fel...aztan nem tudom... Barmi velemenyt meghallgatok:)
2020. febr. 20. 09:06
20/36 anonim válasza:
Te egy agresszív kutyát akarsz, de közöd nincs ahhoz, hogy milyen egy valóban stabil, és jó idegrendszerű káj.
A te kutyád ha így folytatod, nem lesz az.
A félelmi agresszió (mert ez jelenleg az), abszolút nem kívánatos, sőt rohadt gáz, és rátok nézve is veszélyes lesz.
A kutya nem akkor lesz jó területörző, ha ki sem megy az udvarról. Szocializálni kell, ismerjen meg kutyákat, embereket, a világot. Vidd kutyaiskolába.
Mivel káj (elvileg) idővel ki fog alakulni nála a megfelelő viselkedés, de amit most csinálsz egy 4 hónapos gyerekkutyával az netto baromság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!