Menhelyről vagy tenyésztőtől érdemes kutyát elhozni?
Nemsokára szeretnék egy kiskutyát.Mopsz és Francia Bulldog között gondolkodok.
Honnan érdemes beszerezni,melyiknek mi az előnye?
Szaporítótól ne!!! Semmiképp!!!
Nekem egyik kutyám tenyésztős, vele járok versenyekre. Másik mentett, de valami erősen munkavonalas lehet, mert nagyon jófejű.
Igazából, bármelyik opciót választod (tenyésztő/ örökbefogadás), egyet tudod kell: olyan, hogy olcsó kutya NINCS!!!
A kutyatartás egy drága hobbi. Vagy kicsengeted a vételárat egy fajtatisztára, vagy pedig valószínű gyakori látogató leszel a dokinál. (De amúgy megéri, ezt meg hidd el nekem. Mi november óta kb 300 ezret hagytunk ott dokiknál + gyógyszerek a szegény mentettkére, de soha semmiért nem cserélném el, rendesen szerelmes vagyok abba a kutyába).
Amiket itt olvasok, mennyi állatorvosi költséggel járnak a mentettek, ebből a szempontból nekem baromi szerencsém van ezek szerint az én mentettemmel, mert nagyon jó az egészsége. A rendszeres féreghajtót és az éves oltásokat leszámítva csak egy felsőlégúti fertőzés volt, ami miatt orvoshoz kellett vinnem. Viszont abban egyetértek, hogy olcsó kutya nincs, sőt, igazából olcsó háziállat sincs, ha valóban jól akarod tartani. Amit a kutyámra nem kellett rákölteni állatorvosra, ráköltöttem a felszereléseire, a túráinkra, útiköltségre. De vannak mellette madaraim, nekik a röpde, ami házilag lett tervezve és barkácsolva, de alapanyagot venni kellett.
Én ajánlom a mentetteket, csak nézd meg alaposan, és gondold át, milyen kutya fér bele az életedbe, a kiadásaidba, és nem kell kapásból elhozni sajnálatból a legesélytelenebbet, ha nem tudnád finanszírozni az ellátását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!