Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hiszi a többség, hogy...

Miért hiszi a többség, hogy az ÖSSZES szaporító szörnyű körülmények között tartja a kutyáit?

Figyelt kérdés

Mi is szaporítótól vettük a kutyánkat, mert nem nagyon volt pénz törzskönyvesre, amit a törzskönyvre költenénk, azt inkább jobb minőségű tápokra, jó kutyaházra, játékokra költjük. És amúgy sem akarjuk kiállításokra vinni. És nem sok helyen látni olyat, hogy annyira szeretnék a kutyát, mint ahonnan vettük. Egy kutya, kinti-benti, nagyon ápolt, de törzskönyv nélküli. És egy nagyon sok kiállítást, versenyt nyert törzskönyves kannal fedeztették.

A kölykökkel a lehető legtöbbet foglalkoztak, játszottak velük. Végigkövettük, hogy mi történt a kiválasztott kutyával 8 hetes koráig (telefonon, plusz nagyon sok képet kaptunk).

A kiskutyákat nem adták oda bárkinek, pedig sokan jelentkeztek, csak akikben megbíztak.

Amióta elhoztuk a kutyust, azóta is gyakran beszélünk, pedig nem is ismertük egymást előtte, csak a hirdetés miatt.

Egyébként volt már törzskönyves kutyánk is, nem kell lenézni, meg szidni, hogy gazdagítjuk a szaporítókat, akik mellesleg ivartalanítják a kutyájukat, pedig semmi baj nem volt vele, a kiskutyáknak is gyorsan találtak gazdát.

Sok helyen olvasom, hogy "a szaporítók akik disznóólban tartják a kutyákat és moslékkal etetik..." Hát ez egyáltalán nem igaz (persze vannak kivételek), sok ember ad meg mindent a kiskutyáknak, akkor is, ha véletlenül csúszott be.

2010. júl. 23. 15:30
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Hát pedig akiktől én vettem, folyamatosan tartják velünk a kapcsolatot. Telefon, e-mail, stb. Érdeklődnek, tanácsokat adnak. És ha valami baj lenne, vissza is vennék a kutyát.
2010. júl. 23. 20:04
 22/24 anonim ***** válasza:
84%
Figyelj engem nem érdekel hogy tartják akkor sem tenyésztők nem értenek a dologhoz. A kutyának nem csak az árt ha disznóólban tartják hanem az is hogy jóhiszeműen ámda hozzáértés nélkül csak összeraknak két kutyát! Ha nincs elég pénzetek akkor irány a menhely! Ilyen egyszerű! Akármilyen egy szaporító sosem fogom támogatni és nem is tudom mert nekem kell a tk, anélkül nem tudok a kutyával sportolni. És mindenhol meg van jegyezve hogy nem az a szaporító aki ólbamn tartja a kutyáit hanem az ilyen naív, egyszeri jajj a kutyának szülni kell emberek is. És sajnos sokkal több ember nem ad meg mindent a kutryájának mint aki megad. Szállj le a földre.
2010. júl. 23. 20:44
 23/24 anonim ***** válasza:
84%
És attól hogy egy kutyának van 100 díja, szűrése még egyáltalán nem biztos hogy illik a másikhoz...
2010. júl. 23. 20:46
 24/24 Akiteki ***** válasza:
79%

ja, és ha valami öröklött baja lenne a kutyádnak, majd kifizetnék a műtétet.

Ébresztő!

2010. júl. 24. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!