Akit már támadott meg kutya! Miért féltek attól a fajtától, aki megtámadt?
Engem is harapott meg kutya. Gyerek koromban is, meg felnőttnek is. Soha nem féltem a kutyáktól, és ez után se fogok. Ló is harapott meg és a mai napig imádom őket.
Nekem is nagy testű kutyám van, és volt hogy engem is el akartak zavarni az utcából. Jól felment a pumpa. Na nehogy má megszabja akárki is, hogy merre sétáljak a közterületen!
Szerintem meg lehet inkább kötekedni akart veled az az idióta. Ha én félek valamitől akkor nagy ívben elkerülöm, nem hogy leálljak vitázni vele...
Mennyivel különbek is a kutyák, mint az ember!
Egy kutyát vernek, éheztetnek, kínoznak, harcoltatnak, láncra vernek, csonkítanak kicsapják a semmibe, kergetik -- és mégis tud bízni az emberben.
Az ember meg egyetlen harapás miatt is (ami bizonyára megelőzhető lett volna, ha a kutya jelzéseit ismerik és megelőzik a bajt) fél a kutyától, vagy éppen utálja.
Irta itt valaki, hogy neki csak a "nagy kóbor dögökkel" van baja...
Hát, akár kis kutya, akár nagy kutya, ha oka van rá, támadni fog -- ha nincs, vagy megelőzik a szándékát, akkor nem.
De a puszta jelenlététől is félni egy kutyának azt jelenti, hogy nagyon keveset tud az ember a kutyáról és nem is akarja megismerni.
Ennyit az ember "felsőbbrendűségéről"...
A gyerekeket meg különösen meg kellene tanítani arra, hogy hogy viselkedjenek kutyával.
Csak sajnos nincs aki megtanítsa, mert a felnőttek zöme sem tudja... :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!