Akit már támadott meg kutya! Miért féltek attól a fajtától, aki megtámadt?
engem egy keverék dög egyik utcában de rollerral voltam de majdnem elkapta a lábam..
meg egy csivava de akkor bicóval voltam...aztán jól átmentem rajta de tulélte.. sajnos.. máskor meg csak a seggébe mek be...
Ember, csak az a bosszantó, hogy lehülyézed a másikat, miközben a napnál világosabb, hogy lila fingod nincs hogyan is működenk a dolog, meg úgy általánoságban hogyan gondolkodik az agy. Na mind1...
Választ: az agy alapvető feladata, hogy megjósolja mi fog történni pár percen belül. Nyilván létszükséglet, hogy tudjuk pl a kocsi megáll, és nem fog elcsapni. Mivel jósolnia kell, ezért:
- az agy általánosít, és kategórizálja a dolgokat
- a dolgok várható viselkedését múltbéli tapasztalatai alapján próbálja elemezni, lévén ez a legpontosabb forrása
Bár a lehető legpontosabb előrejelzést igyekszik készíteni, az információ lehet korlátozott, ilyenkor tág halmazok váltanaka ki esetünkben egy félelmi reakciót. Azaz pl egy kutyafajtától fogok félni, mert nem ismerem. Vagy úgy maguktól a kutyáktól. Megintcsak logikus a dolog, ha védekezek, nem érhet meglepetésszerű támadás, legrosszabb esetben fölöslegesen védekeztem.
engem 2 honapja harapot meg egy bullterierr
lásatok csodát milyen fajta kutyám van?
bullterierr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!