Mennyi mozgatás, fárasztás szükséges egy pitbull jellegű kölyöknek, hogy a lakásban "kb" csak pihenjen?
Maximum 3x2 órám lenne mindenhogyan rá. Amit kint szabadon futkározással, meg sétával, meg tanítással/feladatozással tudnánk tölteni. A lakás elég kicsi, így bent nem tudnánk nagyon semmit csinálni, viszont az eső meg a hideg minket nem zavar, főleg, ha folyton mozgásban van. A kölyök 4 hónapos. Elég neki ennyi, vagy esetleg elég 4-5 óra is, ha aktívan töltjük?
(Talált kölyök, "szerencsére" pont betegszabin voltam, amikor az utamba tévedt, két hetet, amíg a gazdáját kerestem itthon voltam, állandóan vele voltam, de most mennék vissza dolgozni hétfőn. Így tudom csak megoldani. Nem szeretném azt se, hogy szenvedjen, se, hogy szétszedje a lakást. De már megszerettem, nagyon helyes és ha meg tudom oldani, akkor vállalom.)
Annyit nem fogsz tudni fárasztani rajta, hogy amíg dolgozol, ki legyen ütve.
Valahova kerítsd el, vagy szerezz be szobakennelt.
Szobakennel ideiglenesen jó lehet,mert a kölyök kutyák alszanak pár órát és aztán aktívak.
Tehát hiába fárasztod le munka előtt, pár órát aludni fog, de azt ne várd,hogy 8-9 órát majd végig alszik.
Kölyköknek többször kevesebb mozgás ajánlott, 2 óra intenzív mozgás az ízületek miatt nem szerencsés egy 4 hónapos kutyának.
1 éves korig annyit mozoghatnak a kutyák amennyit maguktól akarnak, oké dobálod neki a labdát stb vagy játszik más kutyákkal,de amint fekszik le,meg belassul onnan tudod hogy az neki elég. Többet nem szabad ráerőltetni.
Míg nagyobbak nem lesznek addig nehezebb a dolog. Ha szépen beáll a rend,szobatiszta lesz stb. Onnantól egyszerűbb lesz.
Tartsd be a sorrendisegi szabalyokat!! Etetes,ajton bemenetel,elbucsuzas,megerkezes. Ha ezeket betartod es erzi bekole,h te vallalod es alkalmas vagy a vezer szerepre,megnyugszik es belszul.
Mi a feleves amstaffunkhoz is felakoltunk minden fontosat 2-3 meternel magasabbra! Meg ajtos szekrenyekbe!! Taska kabat stb is legyen fonnt vagy szekrenyben. Konyvek is.
A kajat jol zard el hutobe kamraba. Mer a pitbullunk(2 eves) helybol 2 metert ugrik :D
Tartsd meg. A kozos elmenyek es a sok szeretet sokkat tobbet ad az eletunkhoz,mint az er,amit tonkretesz. Ami fontos ,rakd el,fel.
Ne ragaszkodj a targyakhoz. Ezt meg kell tanulnod. Papucsot is feltesszuk ilyen fiatal kutyanal,amig alszunk. ❤️😂
Orat keszenzt telefont szekrenyben tarts . Elol ne hagyd.
Elozd meg a dolgokat!
A pitunk sokkal okosabb,mint barmelyik kutyank. A cuccunkat a mienk nem teszi tonkre. De o egy evesen jott a sinterrol. ❤️
Tessek felpakolni! Atnezni a lakast! Mi is belvarosi kislakasban lakunk! Butorok nalunk is egymas tetejen vannak.
Semmi idegesseg,orditozas ne erje foleg ne verd meg. Ez fontos. Akkor elveszted a tiszteletet es azt ,h hallgasson rad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!