Kan akita mellé milyen kutya illik társnak?
Mire hoznánk a másik kutyust addigra már ivartalan lesz a kan akitánk.
Kölyköt hoznánk, akár menhelyről. De nem szeretnénk ha bántanánőt az akitánk. Szetintetek melyik fajta illene hozzá? Illetve melyikkel jönne ki jól?
Akita mellé csak akkor vigyél másikat,ha szociális és más kutyákkal barátságos. Ha nem akkor inkább felejtős.
Akiták ilyen szempontból eléggé kattantak. Ismerek 3at(külön gazdák) 2 kant és 1 szukát, egyik mellé se mert a gazda bevállalni még egy kutyát.
Te ismered a kutyádat milyen a viszonya a többivel.
Nekem is kan akitám van, ő a szukákkal jól kijön. Viszont elég vehemensen, durván játszik, illetve alapból nagy termetű - ha a tiéd amerikai, akkor még az enyémnél is nagyobb -, emiatt kistestű kutyát semmiképpen nem vennék mellé. Ezt leszámítva én azt mérlegelném, hogy milyen életet tudnék biztosítani a második kutyának, és az alapján választanék.
Mi a párommal szamojédben, husky-ban, esetleg Aussie-ban gondolkodtunk, ha esetleg még egy kutyára adnánk a fejünket, de én rendszeresen járok futni az akitával is, illetve aktív életet élünk a kutyával, kirándulunk, ökt-re járunk, és agility-re is szeretnénk vinni. Bár nálunk ez még nagyon a jövőben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!