Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kistestű, nyugodtabb,...

Milyen kistestű, nyugodtabb, közepes mozgásigényű fajták vannak?

Figyelt kérdés

A már meglévő kutyusom ilyen kaliberű, így hasonló jellemű kutyát szeretnék mellé.

-panel lakás (60nm)

-napi 2 óra séta + játék, tanítás

-kirándulások hétvégén (jó időjárás esetén)

-télen kutyaruha

-napi 9 óra egyedüllét

8 kilónál nagyobb kutyát nem szeretnék, mert a mostani is csupán 3kg.

Nálam jelenleg a mopsz és a yorkshire terrier a befutó. Róluk mit gondoltok?

Nézegettem a bichonokat is, de valahogy nem fogtak meg.

Esetleg más javaslat?

2020. jan. 24. 18:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező közepes mozgásigényű kutyát keres, nem olyat, aminek alig van mozgásigénye. Van különbség. Napi 9 órát bármelyik kutya kibír. Mind ragaszkodik a gazdához, de az ember dolgozni jár. A kérdező írta, hogy kirándulna is vele, tehát kell bírnia azt is.

Nagy mozgásigényű kutya nem a yorkinál kezdődik. Van mozgásigénye, az biztos, de napi 2 óra séta és hétvégi kirándulás elég lesz neki. Itteni gazdák jó, ha két kört mennek a ház körül és mégis elvan a kutya.

2020. jan. 25. 13:25
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Utána néztem a spiccnek és a papilonnak is, őket nem ismertem. Spicc nekem túl szőrös, a papillon ára meg 250 ezertől kezdődik. Tudom, hogy egy fajtatiszta kutya nem olcsó, de ez már húzós nekem. Szóval ők kiestek.

Maradt a mopsz, yorki és a tacskó. Még gondolkodom rajtuk. Köszönöm a segítséget.

2020. jan. 25. 17:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Tenyésztő nem olcsó, bármilyen fajtáról van szó. Mennyit szánsz a kutyavásárlásra?
2020. jan. 25. 17:07
 14/15 A kérdező kommentje:
150 ezer körül.
2020. jan. 25. 17:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Kis spicc, papillon, törpeuszkár, esetleg Cavalier King Charles spániel, bár ők már a súlyhatárnál vannak, 6-8 kg körüliek.
2020. jan. 26. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!