Milyen kistestű, nyugodtabb, közepes mozgásigényű fajták vannak?
A már meglévő kutyusom ilyen kaliberű, így hasonló jellemű kutyát szeretnék mellé.
-panel lakás (60nm)
-napi 2 óra séta + játék, tanítás
-kirándulások hétvégén (jó időjárás esetén)
-télen kutyaruha
-napi 9 óra egyedüllét
8 kilónál nagyobb kutyát nem szeretnék, mert a mostani is csupán 3kg.
Nálam jelenleg a mopsz és a yorkshire terrier a befutó. Róluk mit gondoltok?
Nézegettem a bichonokat is, de valahogy nem fogtak meg.
Esetleg más javaslat?
A kérdező közepes mozgásigényű kutyát keres, nem olyat, aminek alig van mozgásigénye. Van különbség. Napi 9 órát bármelyik kutya kibír. Mind ragaszkodik a gazdához, de az ember dolgozni jár. A kérdező írta, hogy kirándulna is vele, tehát kell bírnia azt is.
Nagy mozgásigényű kutya nem a yorkinál kezdődik. Van mozgásigénye, az biztos, de napi 2 óra séta és hétvégi kirándulás elég lesz neki. Itteni gazdák jó, ha két kört mennek a ház körül és mégis elvan a kutya.
Köszönöm a válaszokat. Utána néztem a spiccnek és a papilonnak is, őket nem ismertem. Spicc nekem túl szőrös, a papillon ára meg 250 ezertől kezdődik. Tudom, hogy egy fajtatiszta kutya nem olcsó, de ez már húzós nekem. Szóval ők kiestek.
Maradt a mopsz, yorki és a tacskó. Még gondolkodom rajtuk. Köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!