Mikor hozzám el a kiskutyát?
Ez attól is függ, hogy mennyi idős a kutyus.
Szerintem akkor amikor a legtöbb időd lenne vele lenni és akkor megtanítani a szobatisztaságra,felóldódásra...stb :)
Tenyésztőnél 8-9 hetes korban viheted el a kiskutyát. Maximum 1-2 lehet hetet variálni. Hallottam olyanról mikor pont úgy esett volna a 9 hét,hogy ismerősömék nyaraltak. Így megbeszélték a tenyésztővel,hogy utána vagyis 10 hetesen vinnék el. Működött is a dolog :)
Egyébként tavasz sem borzasztó hideg,szóval azzal sem lőhetsz mellé.
Hidd el, ha te nyárig akarsz várni, hogy elhozhasd a kutyát a tenyésztőtől, mikor már februárban 9 hetes, eladja másnak.
Minek tartaná fél éves koráig? Mert te nem vagy hajlandó hidegben foglalkozni vele?
Kicsit el vagy tévedve. A télen született kutyákat sem nevelik nyárig a tenyésztők. Miért nem keresel egy olyan almot, ami március környékén fog születni? Akkor azt nyáron hozhatod el.
16:31-es tarthatja a tenyésztő tovább is, viszont akkor ki kell fizetnie a kutyavétel árát.Illetve nagyon jó indokot kell kitaláljon,hogy miért marad a kutya,mert azt tudom 1-2 hetet simán le lehet beszélni még azt mondom talán 1 hónap is belefér pl házújítás van,kerítés csinálás és egyéb olyan dolog ami miatt tolni kell a kutya elhozását, de 2-3 hónapoknál megkérdőjelezné a tenyésztő a kedves gazdit. Hiszen mondhatja azt is,hogy minek most a kutya ha csak 2-3 hónap múlva fog tudni vele foglalkozni??? Teljesen jogosan.
De úgy tűnik,neked nem akaródzik a hidegben foglalkozni a kutyával kedves kérdező.
Viszont akkor keress olyan tenyésztőt ahol most volt párosítás,mert akkor márciusban lenne az ellés és május végei elvitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!