Mit gondolsz arról, amikor egy hajléktalannak kutyája van?
2 évvel ezelőtt ültem a nyugatiban a vonaton és vártam, hogy kigördüljünk az állomásról. Ücsörgés közben akartam befalatozni a szendvicseimet, mikor felszállt a vonatra egy hajléktalan. Nem pénzt, hanem ételt kéregetett. Mivel mindenki cseszett a fejére, ezért mikor odaért hozzám, az egyik szenyómat neki adtam.
Figyeltem ahogy leszállt a vonatról, ott várta egy kis keverék kutya. A szendvicset a kutyának adta teljes egészében.
Nem tudtam volna lelkiismeret furdalás nélkül legyűrni a maradék szenyókat, így leszálltam és odaadtam neki ami még maradt. Még kettőt adott a kutyának, és egyet evett meg ő.
Én beszélgettem régen (még csöves koromban) sok hajléktalannal. A legtöbbjük csak azért veszi magához a kóbor kutyát, mert akkor több pénzt tudnak kéregetni. Sajnos ez a helyzet, én is szerettem volna azt hinni, hogy szeretetből fogadják magukhoz a kóbor kutyákat, de nem. Csak azért veszik magukhoz, mert így több pénzhez jutnak. Ennyi. És ha már 2-szer, 3-szor annyi pénzük van, akkor meg etetik a kutyákat is, de azt sem szeretből, hanem, hogy életben maradjon a kutya. (Ők mesélték!)
Egyszer véletlenül dupla-annyi kutyakaját vettem, mint szoktam és a boltból kifele menet megsajnáltam egy hajléktalant a kutyájával. Megkérdeztem, nem kell e nekik a kutyakaja, mert én véletlenül többet vettem, mint szoktam, és nem hiányzik, szívesen odaadom. Azt mondta a hajléktalan, hogy inkább egy sört kérne, ha lehet, a kutya elvan a kenyérrel is. Szép mondhatom... Mondtam, hogy nem kívánságműsor, vagy a kutyakaját adom oda, vagy semmit. Megsértődött, és inkább nem kért semmit. Pedig ha fontos lett volna neki a kutya, akkor elfogadta volna a kutyakaját.
Egyszer egy hajléktalannál két kutya volt, egy felnőtt és egy kölyök. A kölyök kutya nagyon rossz állapotban volt, csont sovány volt, alig volt szőre, tiszta seb volt..stb. Felajánlottam, hogy hazaviszem magammal a kutyust (megveszem!) és akkor a kutyus jó helyen lesz. A hajléktalan kiakadt, hogy miért akarom őt megfosztani a kereseti lehetőségtől és hogy ha elviszem a kutyáit, akkor senki nem ad neki pénzt...stb. Egy órán keresztül magyaráztam neki, hogy nem mindkét kutyát szeretném, hanem csak a kölyköt szeretném megmenteni. Nem lehetett meggyőzni, teljesen bekattant az öreg. Gondolom meghalt a kiskutya, mert olyan volt, mint egy zombikutya, rühes volt az biztos. Szóval csak mese habbal, hogy szeretik a kóborkutyákat...
Az hogy jobban tartja mint sok lakcímmel rendelkező ember. Jól tápláltak, egész nap a gazdával lehetnek és az embere előbb ad a kutyának enni mint magának.
Továbbá azt hogy nincs joga egy jól élő embernek kijelenteni h bocs, de elkobozzuk a kutyádat mert bolhás, nincs ólja stb., mikor az volt az utolsó társa, akiben még bízott, ekihez még beszélt.
Más a véleményem azokról akik ellopják a bolt elé kikötött kutyát h pénzért adják vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!