Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyit költesz barf etetesre?

Mennyit költesz barf etetesre?

Figyelt kérdés
Mekkora kutyáról van szó?
2020. jan. 5. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
10%

Semmit. Táp + házi koszt kombón van.

3 kilós.

2020. jan. 5. 22:17
 2/9 anonim ***** válasza:
31%

Amstaff- sose szamoltam. Kb 60-80 ezer lehet. Nem vasarolok barf uzletekben,ott budos husok vannak. A hentes el veszem a halakat meg husokat is meg marhacsontokat meg zoldsegeket. Mindent nyersen eszunk.

Egyszer vasaroltam barf uzletben es az elozo kutyam: egy utcakutya,aki a szemetbol az utcan is kepes volt enni,nem ette meg a barf uzletes hust.... ebbol megallapitottam,h ‘a kutyanak se kell’....

Siman iszik a kutyam futasnal a jeges viznol minusz 5 fokban,semmi baja nem lesz. Jo immunrendszere van a jo kajatol es sporttol. Igy allatorvoshoz csak a kotelezo oltasok miatt jarunk. Ezt is szamold,ha rossz az etrend,es keves a sport,allandoan beteg lehet.

2020. jan. 6. 01:16
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Ugyanez barf boltbol kb 20-30 ezrembe kerulne. (2-es valaszolo voltam)

Meg az is nagysagrendekkel jobb,’mint a tapok meg konzervek.

A nyers szin marhahusbol vagy halbol eleg napi 300-400 g a kutyamnak. Szoval neh azt hidd,h sokat kell belole adni. Azt is ketteosztom. Sokkal kevesebbet kell adni az igazi halakb//husokbol,’mint a kutyakonzerv vagy tapbol!!!!!

Az igazi csont etetes (minden etkezesnel!!) a fogkovet is eltunteti es mindig hibatlan,hofeher es szuvasodastol mentesek a kutyaim fogai.

A szore is fenyes. Soha nincs begyulladba a buzmirigy,’mert a Megfelelo allagu szeklet mindig megfelelo nyomast gyakorol a buzmirigyre!!!

Ha azt vesszuk,ennel sokkal dragabb egy premiumtapos etetes.

2020. jan. 6. 01:31
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Az én 33 kilós kutyám napi 950g-ot evett. Sajnos allergiás, nyúl-ló-kecske hús az amit ehetett volna. 60ezer körül jött volna ki 1 hónapra. Szóval mi elég gyorsan váltottunk.
2020. jan. 6. 08:30
 5/9 anonim ***** válasza:
94%
5 kilós kutyára, nagyon nagyon max 10 ezret. Piac+online rendeléssel, amiben ugye a házhoz szállítás költsége is ott van. Sajnos a piacon sincs mindig minden ami kéne. Semmire nem allergiás, egyenlőre még csak a szárnyasoknál tartunk.
2020. jan. 6. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

25kg-os sportkutya, napi 5%-ot eszik, ennyi a napi tápanyag szükséglete, napi 2-3 órát aktívan mozog, plusz heti 3 tréning, szóval a nagy részét lemozogja, hobbi kutyának valószínűleg kevesebb kell.

Így havi 30-40.000 között van, egy napi adag nem nagyon jó ki 1.000 ft-nál kevesebből, de kap kiegészítőket és nagyrészt vörös húst eszik, minden héten van halnap, ami általában lazac, elég változatosan eszik, allergiája szerencsére nincs.

Én a húsokat Perlaki Fanni barfshopjából veszem túlnyomórészt, csirkét, belsőséget, csontot van, hogy piacról, illetve kacsát meg libát is, mert az nincs abban a boltban. Én Fanniék boltjában teljesen megbízok, 2 év alatt sosem fordult elő, hogy büdös, romlott húst vettem volna, nekik fontos a hírnevük, ha van is valami probléma (most pl. a csirkenyesijükben talált valaki csontot), akkor azt igyekeznek kijavítani és kárpótolják a vásárlót. Másrészről így is dupla annyit költök, mint mikor prémium tápot evett, főleg a vörös húsokat, marhát, bárányt, illetve a lazacot nem tudnám a piacról vásárolni, az már ekkora kutyával nagyon megterhelő lenne anyagilag.

A költségeket egyébként nagyon befolyásolja, hogy hol laksz, mennyi a kutya napi tápanyagszükséglete és van e valamilyen allergiája. Ha Budapesten élsz, figyeled az akciókat és van a közeledben nagy piac, illetve elég neki az átlagos napi 2-3% és nagyrészt csirkével eteted, akkor egy ekkora kutyával is meg lehet oldani havi 10-15.000-ből. Ha allergiás a könnyebben beszerezhető húsokra, csirkére, marhára, sportolsz vele, ezért kell az energia és a kiegészítők (ízületvédelem, immunerősítő, esetleg kiállításra jársz, akkor a szőrére lazacolaj, sörélesztő, stb.), akkor az alsó határ a 40.000.

2020. jan. 6. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Nem akartam kiirni,h en is Fanni boltjaban katam minden vasarlasnal( 3-4 alkalom)budos romlott hust,de igy kiirom,hogy te ennyire dicsered. En biztos nem megyek oda tobbet es masnak se ajanlom.

Fagyasztva aruljak : ujra felengeded ,feldarabolod es ujrafagyasztod. Mar elso felengedeskor a vasarlas napjan udos a hus,nem olyan,mint a hentestol vasarolt.

Inmabb ehezek vagy tobbet dolgozok,de rendes hentestol veszem illetve rendelem:

Matusz vad zrt-tol: nagy kartonokat vehetsz csak,sokkal olcsobb,mint a hentes es 25 ezer felett ingyen hazhozhozzak. A hekk 1100 huf/kg ,van vadhus,marha,stb! A sajat hekkemmel egyutt rendelem.

A lazac olaj alap nalam is meg a kutyamnal is.

2020. jan. 6. 22:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, tippeket :) Egyébként nekem egy 6 kilós és 23 kilós kutyaim vannak. Nem allergiások semmire szerencsére.. Meg utánaolvasok ennek jobban és szerintem kiprobaljuk. Sok jót hallottam róla.
2020. jan. 7. 10:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Lépj be facebookom a nagy barfos csoportba, ott tényleg minden kérdésre választ találsz :)
2020. jan. 8. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!