Mit lehet tenni a mindentudó kutyásokkal ilyen esetben?
Szoknia kell a társaságot, de nem így. Ti ismeritek a kutyátokat, máskor ne hagyjátok magatokat rábeszélni. Most még elég lenne utcán találkozni más kutyákkal és szokni a társaságot, később, ha már oldódik, futiban is jobb lesz.
Nekem is mentettem van, fokozatosan haladtam vele. Eleinte futiban is csak pórázon sétáltam vele körbe, aztán elengedtem kis időre, majd kimentünk, futin kívül ismerkedtünk más kutyákkal, aztán futiban is. Volt, amikor közbe kellett lépnem. Tudom, hogy mit nem szeret, ezt egyeztetem a többi gazdival is.
Kitartást, majd alakul.
Nem én pontoztalak le.
De akkor még egyszer leírom, hogy pórázon nincs probléma más kutyákkal, ha a lábam mellett van. Az állatorvosi rendelőben nyilván nem szaladgálnak a kutyák póráz nélkül.
Nem kell magyarázkodnod senkinek sem. Legyél határozott, ha olyan szituba kerülsz, ami számotokra nem megfelelő. Tudod, ma már a 10 millió focihoz értő ember mellett lett 10 millió kutyához értő ember is.
A "kedves" kutyások pedig megtanulhatnák a futtató etikettet--ha valaki bent azt kéri, ne hozzanak be másik kutyát, akkor várják meg, amíg kijön.
Szerencsés a kutyád, hogy betette a popóját egy remek családba .
Ignoráld. Manapság mindenki jobban tudja hogy neveld a kutyádat, a gyerekedet, magadat, a konyhakertet meg mindent mint te magad. Te tudod, hogy nektek mi jó, hogy jó az ilyen kéretlen “jótanács” meg itt be ott ki. Legközelebb nyalábold fel a kutyát ha látod rajta, hogy ez sok neki és menj ki nyugodtan a futiból. Lehet, hogy egy év múlva már komfortosabban fogja érezni magát más kutyákkal de erőltetni semmit nem szabad mert a visszájára is elsülhet.
Volt egy kutyám aki az embereket gyűlölte mert kölyökként nagyon aranyos volt volt és persze “senki sem bírta megállni, hogy meg ne simizze a kis cukimukit” nyilván mindezt kéretlenül, kérdezés nélkül hirtelen a semmiből halálra rémisztve a kutyát. Őrjöngött minden idegenre és csak rosszabb lett ha próbáltam beleerőltetni szituációkba emberekkel. A kutyasuli sem segített hiába szóltak be rengetegen nekünk is amikor sértődötten nyugtázták, hogy a kutyám nem kér belőlük; neveletlen, szocializálatlan, vigye suliba az majd segít, mondták. Ja, legalább annyit segített mint a kéretlen tanácsaik...
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a suli nem hasznos mert az, csak vannak esetek amikor nem elég és egyéni trénerre van szükség, ugyanis a suliban nincs idő minden egyes kutya sajátos problémáira hanem végigmentek egy nagyrészt az alapengedelmességre épülő tanterven és ennyi. Ha azok a feladatok oldják a problémát az szuper de egy mélyebben gyökerező problémára nem megoldás. Nekünk nem segített konkrétan semmit azon amiért mentünk, ülni, feküdni meg maradni pedig anélkül is tudott a kutyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!