Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Porazra szoktatas hogy fog...

Porazra szoktatas hogy fog sikerulni?

Figyelt kérdés

A kutyam nem szereti a porazt, ha rarakom akkor lefekszik, es nem mozdul. Szeretnem vinni setalni

Hogy szoktassam a porazhoz?

2010. júl. 20. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Mennyi idős?

Egyébként szerintem tedd rá etetés közbe, egyen úgy, hogy rajta van, majd tedd el. A lényeg, hogy eleinte csak rövid ideig legyen rajta, ne rángasd, hanem csak húzza maga után. Etesd így, aztán ha az már nyugis, akkor játssz is vele így. Először otthon tanítsd meg neki, hogy az jó, fokozatosan emeld fel, legyen a kezedben a másik vége, ha már így is megy a nyugis evés, akkor mehetsz ki a kertbe vele. Ha már a kertben is tuti, akkor eleinte csak az utca végéig, majd a következő utcávig, és így tovább, csak lassan, fokozatosan, és folyamtosan jutalmazd, miközben rajta van.

2010. júl. 20. 19:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a pórázt valami jó dologgal összekötni.Egyelőre-pár napig-ne sétáltasd,hanem csak otthon próbáld hozzászoktatni a pórázhoz;amikor ráteszed,adj neki jutalomfalatot,dicsérd meg.Ezt játsszátok el néhányszor,hamar meg fogja tanulni,hogy a póráz jó dolog,jutalommal jár.Ha nem akar menni,csak lefekszik,csalogasd a kajával,azért,ne félj,meg fog indulni:)
2010. júl. 20. 19:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Szoktam csalogatni, de akkor mar tudja hogy rajta van es nem j0n. Azt nem ertem, mert nem szereti?
2010. júl. 20. 19:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért nem szereti mert ilyenkor te irányítod jobb estben. Tűz ki egy célt és ne állj meg csak menj előre hiába ül le vagy rángat te csak menj előre. Ha előre rohan akkor viszont válts irányt. Az a lényeg ,hogy elérd ,hogy kövessen. Ha látja ,hogy határozott vagy úgysem fog sokáig ellenkezni.
2010. júl. 20. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!