Minek a jele ez, vagy ez normális a kutyáknál, vagy szokás?
Van egy közepes méretű kutyám, főleg kinti tartású kutya viszont van neki egy külön kis épülete ahol van a éjszakai helye(mivel sokszor van a szomszéd kutyák átugranak a kertbe) és néha tilosban vagy szilveszterkor van beengedve a házba és bent alszik.
Azt vettem észre, hogy mikor beengedem nagyon ragaszkodó, mindenhova követ viszont, mikor eljön a lefekvés ideje ilyenkor olyan mintha kényelmetlenül érezné magát a jelenlétemben. Mikor felhívom az ágyra, nem fekszik közel az fejemhez, hanem a feje mindig a lában felé néz, és az elhelyezkedése is közelebb van a lábamhoz. Ha közelebb hívom láthatóan ideges lesz nem teszi le a fejét és az ellenkező irányba néz, amíg egy kis idő múlva visszafordul ahogy eddig.
Ez normális viselkedés egy kutyánál, ne erőltessem az ellenkezőjét? Kicsit lehangoló, hogy mindig a farát fordítja felém, nem beszélve a meglepetésekről sem amit egy-egy jól sikerül éves után szabadít rám ilyenkor.
A kellemetlen szagok ellen meg ezt ajánlom. Nem muszáj illatanyagot használnod hozzá, sima víz is elég. Én panelban élek, és a cigifüst jön át a szomszéd lakásokból, ami elég kellemetlen, csípi a szememet, ez remekül eltünteti:
Tiszteletbol nem fekszik a fejedhez kozel.
Elobb utobb melege lesz es lemegy.
Teljesen normalis
Ha neki így jó, szerintem ne erőltesd. A jelek szerint csak ebben a helyzetben tud annyira ellazulni, hogy aludhasson. Ezen erővel meg rábeszéléssel nem lehet változtatni. :)
Az lehet, hogy idővel, ha gyakran van alkalma melletted aludni, változnak majd a dolgok, és közelebb költözik a fejedhez, vagy a fejével feléd fordulva alszik majd. (Egyébként, őszintén szólva, én például jobban örülnék, ha az enyém a lábamnál aludna, és nem a fejemre akarna ülni/feküdni. Az pedig, hogy merre fordul, az változik az éjjel folyamán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!