Tudtok pár infót leírni yorkiról, pomerániairól, és csivaváról?
Pomim volt, most kis spitzem van.
A spitzek macskatermészetű kutyák, első kutyának én nem ajánlom. Nagyon következetesen kell nevelni őket különben elkanászodnak de mivel a pomi kicsi és cuki ezért ebben sokan kudarcot vallanak. Nagyon agyafúrt, rafinált kutyák akik szeretik megkérdőjelezni a gazdit ha azt nem értékelik elég keménykezűnek. Eléggé ugatósak amiről nagyon nehéz leszoktatni őket, kiváló jelzőkutyák de a szomszédok nem biztos, hogy ezt értékelni fogják egy társasház esetében. Nagyon játékosak, gyerekek mellé én abszolút ajánlom mert benne vannak mindenben és nagyon türelmesek a kicsikkel. Imádnak tanulni, szomjaznak tudásra, egy kutyasuli csak a javukra válhat illetve első kutya esetében a gazdiéra is. A szőrüket ápolni kell, én heti 2-3 alkalommal végigmegyek rajta kefével és kozmetikushoz is szoktuk vinni 2 havonta de nagyon alaposan kell nekik szakembert választani mert a legtöbb kutyakozmetikus nem ért a bundájukhoz és több kárt okoz mint hasznot! A táplálásuk mondhatni takarékos mert kb 2 kg tápot esznek egy hónapban, nekem egyik kutyám sem volt valami bélpoklos zabagép eddig és szerencsére a csirkeallergia sem annyira jellemző. A mozgásigényük közepes, napi 2 óra séta kell nekik kb és lelkesen kirándulnak is a gazdival. Tenyésztőt nagyon alaposan kell megválasztani mert sok a kamupomi sajnos, egy valódi, törzskönyves hobby kutya ára jelenleg 450 ezer Ft-nál kezdődik. A nem igazi pomiknál gyakori a patellaficam, illetve sokkal nagyobbra, többnyire közép spitz méretűre nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!