Nem rossz a kutyáknak, akik csak napi 3-4x pisilhetnek naponta?
Lakásban élő kutyákra gondolok, akiket a gazdijuk napi 3-4 alkalommal leviszi sétálni.
Emberekből indulok ki, mert most olvastam, hogy mi 2-3-4 óránként megyünk wc-re normál esetben. A kutyáknak akkor nem kevés a 6-8 óránkénti pisi?
Megszokják. :)
Én pl ellenzem a csivavánál nagyobb testű kutya lakásban tartását, de azt tapasztalom a kutyás ismerőseim között, hogy a kutyák köszönik, jól vannak. Napi több 2-3 eü szünet, 1-2 hosszabb séta elég a legtöbbnek. A másik véglet meg egy idióta ismerős - ismerőse, aki akkora lusta disznó, hogy a felnőtt bulldogja a mai napig kutyapelenkára végzi a dolgát (vagy ahova sikerül) a lakásban.
Ez igaz, hogy az evési szokásaink is különböznek.
Egyébként azért merült fel a kérdés, mert nekem egy menhelyi keverék kutyusom van lakásban tartott és ő napi 4x van lent. Aggódtam, ezért csináltam egy tesztet, minden wc-zéskor húztam egy strigulát, én napi 6x mentem el. Azután kipróbáltam, hogy csak akkor megyek, mielőtt a kutyussal mennénk le. Azért nehezebb volt, de kibírható. De remélem nem rossz akkor neki.
Akárki akármit mond, nem jó nekik.
Főleg, hogy a legtöbb kutyatulajdonos nem 4x, hanem 3x viszi le a kutyát. Sőt, sokan csak 2x.
Állatorvosi egyetemen dolgozó ismerősöm mondta, hogy boncolások alkalmával azonnal megismerik a lakásban tartott kutyákat, olyan mértékben ki van tágulva a húgyhólyagjuk.
Persze, megszokja, kibírja a kutya, ha 8-10 órát nem viszik le (ami teljesen általános egy dolgozó ember kutyájánál), de nem jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!